Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Sezona 2014/2015: Žar ptica

Sezona 2014/2015: Žar ptica

Kazalište u Bijeničkoj priprema četiri premijere.
Share on facebook
Share on twitter

Prenosimo najave premijera kako ih je oglasilo kazalište Žar ptica.

***

Mladen Kušec: TONKICA PALONKICA FRRR

redatelj: Robert Raponja

premijera: 22.rujna 2014.

 

Grigor Vitez: KAKO ŽIVI ANTUNTUN

redateljica: Helena Petković.

premijera: listopad 2014.

Želja nam je prema poznatoj pjesmi Grigora Viteza napraviti predstavu koja će se sastojati od različitih situacija iz života neobičnog Antuntuna. Pjesma govori o svima onima koji se zbog nečega smatraju ili osjećaju drugačijima i stoga nas uči toleranciji i prihvaćanju. Istovremeno, potiče maštu i kreativnost – kako kod djece, tako i kod odraslih jer nas učii tome da se problemi ili situacije mogu rješavati na potpuno neočekivane načine.

 

Mark Twain:  KRALJEVIĆ I PROSJAK

redateljica: Ivana Čoh

premijera: veljača 2015.

Kraljević i prosjak nesumnjivo je jedan od najljepših dječjih povijesnih romana. Glavni su likovi dječaci, a sam zaplet i kasniji rasplet radnje sasvim je u skladu s poetikom dječje književnosti: nevjerojatan, ali ne i nemoguć: zamršen, ali ne i nepregledan te, što je najvažnije, napet i uzbudljiv. Zahvaljujući Twainovu talentu, roman Kraljević i prosjak zabavan je, akcijski dječji roman, a ujedno i vrstan portret jedne epohe.

 

Željka Horvat Vukelja: HRABRICA

redatelj: Ivica Kunčević

premijera: svibanj 2015.

Priča Željke Horvat Vukelje “Hrabrica-ili Kako je Perica postao hrabar” je priča o dječjem strahu i savladavanju istog. Kroz niz situacija vrlo poznatim prvašiću koji se prvi puta susreće sa životnim izazovima, ova priča progovara o tome kako se trudom i upornošću mogu savladati problemi i teškoće. Predstava ”Hrabrica“ razraditi će upravo motiv dječjeg straha kroz simboliku igre s lutkama i sjenama.

 

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI