Uskoro 31. Tjedan suvremenog plesa

Zagreb, Rijeka i Karlovac će od 28. svibnja do 7. lipnja biti domaćini najvećeg regionalnog plesnog festivala – 31. Tjedna suvremenog plesa. [VIDEO]

  

Festival će ove godine, kažu organizatori, "uz široku paletu plesnih izričaja, prezentirati ples kao snažan alat koji promiče ujedinjavanje, ravnopravnost te ruši granice svakodnevnih stereotipa."

Upravo pioniri u mijenjanju percepcije te nametanju pravila ravnopravnosti osoba sa i bez invaliditeta, integrirana plesna kompanija Candoco iz Velike Britanije ponovo gostuje na festivalu. U Hrvatskom narodnom kazalištu izvest će Set & Reset / Reset, novo uprizorenje legendarne predstave Set & Reset Trishe Brown postavljene još davne 1983. godine i Notturnino, humorističnu i poetsku predstavu inspiriranu dokumentarcem Toskin poljubac o umirovljenim opernim pjevačima, koreografa Thomasa Hauerta.

Batsheva Dance Ensamble iz Izraela predstavit će se s predstavom Max u kojoj je koreograf Ohad Naharin spajajući pokret i glazbu koji se uzajamno nadopunjavaju, prikazuje vlastiti alter ego u Maximu Warratu, međunarodno afirmiranom glazbeniku. Tako se i ove godine nastavlja plodna suradnja festivala i Izraelskog Veleposlanstva kojoj je cilj predstavljanje izraelske afirmirane plesne scene.

Ove godine posjetitelji će, između ostaloga, imati priliku pogledati i premijere dva najpoznatija hrvatska plesna ansambla, festival će tako otvoriti Studio za suvremeni ples s premijerom predstave Pokret-ač koreografkinje Aleksandre Janeve Imfeld, a Zagrebački plesni ansambl će kroz predstavu Requiem for Z progovoriti o prolaznosti na sceni i van nje.

Uskoro će biti objavljen finalni program i detaljnije informacije i o ostalim izvođačima (među kojima su brojni umjetnici koje će festivalska publika imati prilike upoznati po prvi puta) i predstavama koje će se prikazati na 31. Tjednu suvermenog plesa.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.