Naslovnica > VIJESTI > PLES > Uskoro 31. Tjedan suvremenog plesa

Uskoro 31. Tjedan suvremenog plesa

Zagreb, Rijeka i Karlovac će od 28. svibnja do 7. lipnja biti domaćini najvećeg regionalnog plesnog festivala – 31. Tjedna suvremenog plesa. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Festival će ove godine, kažu organizatori, "uz široku paletu plesnih izričaja, prezentirati ples kao snažan alat koji promiče ujedinjavanje, ravnopravnost te ruši granice svakodnevnih stereotipa."

Upravo pioniri u mijenjanju percepcije te nametanju pravila ravnopravnosti osoba sa i bez invaliditeta, integrirana plesna kompanija Candoco iz Velike Britanije ponovo gostuje na festivalu. U Hrvatskom narodnom kazalištu izvest će Set & Reset / Reset, novo uprizorenje legendarne predstave Set & Reset Trishe Brown postavljene još davne 1983. godine i Notturnino, humorističnu i poetsku predstavu inspiriranu dokumentarcem Toskin poljubac o umirovljenim opernim pjevačima, koreografa Thomasa Hauerta.

Batsheva Dance Ensamble iz Izraela predstavit će se s predstavom Max u kojoj je koreograf Ohad Naharin spajajući pokret i glazbu koji se uzajamno nadopunjavaju, prikazuje vlastiti alter ego u Maximu Warratu, međunarodno afirmiranom glazbeniku. Tako se i ove godine nastavlja plodna suradnja festivala i Izraelskog Veleposlanstva kojoj je cilj predstavljanje izraelske afirmirane plesne scene.

Ove godine posjetitelji će, između ostaloga, imati priliku pogledati i premijere dva najpoznatija hrvatska plesna ansambla, festival će tako otvoriti Studio za suvremeni ples s premijerom predstave Pokret-ač koreografkinje Aleksandre Janeve Imfeld, a Zagrebački plesni ansambl će kroz predstavu Requiem for Z progovoriti o prolaznosti na sceni i van nje.

Uskoro će biti objavljen finalni program i detaljnije informacije i o ostalim izvođačima (među kojima su brojni umjetnici koje će festivalska publika imati prilike upoznati po prvi puta) i predstavama koje će se prikazati na 31. Tjednu suvermenog plesa.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI