Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Vedrana Klepica @ Performativna Luka

Vedrana Klepica @ Performativna Luka

U okviru programa 'Performativna Luka', u utorak, 1. listopada, u Galeriji Aneks Multimedijalnog centra LUKA, Pula, s početkom u 20 sati, održava se performans Vedrane Klepica 'Tragična smrt ekonomskog analitičara'.
Share on facebook
Share on twitter

Tekst 'Tragična smrt ekonomskog analitičara' premijerno je izveden u Zagrebu na 'Malim noćnim čitanjima' 2012. godine.

On je izgubio nevinost sa 23 godine, te upisao doktorski studij na temu financijskog izvještavanja i revizije. Odradio je praksu u jednom belgijskom bankarskom poduzeću. Ona je zadnja generacija koja se sjećala zvuka zračne sirene STL-10 s izlaznom frekvencijom od 650 Hz koja se koristi za obavještavanje građana o opasnostima prilikom ratnih razdoblja ili prirodnih katastrofa. Na radiju je opet rekao nešto krivo, opet je rekao nešto krivo na vijestima, a nitko nije ni primijetio. Krivo ime, ili krive godine, ili krivo vrijeme ili mjesto događanja. Jospeha A. Schumpeter kaže da ono što razlikuje znanstvenog ekonomskog analitičara od svih drugih ljudi koji razmišljaju, govore i pišu o ekonomiji jest metoda i tehnika rada. METODA i TEHNIKA. On je vjerojatno negdje zajebo.

Redateljica je Franka Perković, dramaturginja Rona Žulj, izvode Dean Krivačić, Tomislav Krstanović, Nika Mišković i Anđela Ramljak, a sve to u produkciji Kufer-a.

Vedrana Klepica je dramaturginja i autorica tekstova za izvedbu. Studirala je dramaturgiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Dramski tekstovi i scenariji izvođeni su joj na Hrvatskom radiju, u Teatru &TD u Zagrebu, u kazalištu MKA u Melbourneu, Australija, te je sudjelovala kao autorica na festivalima dramskih pisaca World Interplay u Australiji i Turskoj, Writers Meetup-u u Singapuru, radionicama National Theatrea u Londonu, scenarističkom pitchingu Nisi Mase u Francuskoj itd. Radila je kao novinarka na portalu za kazalište Teatar.hr, u kulturnoj rubrici više novina, te u produkciji nekoliko kazališnih festivala. Kao dramaturginja radi na projektima vezanim za kazalište, osobito se koncentrirajući na suvremeni ples i nove medije.

'Performativna Luka' je naslov projekta Udruge MMC LUKA u suradnji sa koreografom i plesačem Matijom Ferlinom koji u Pulu dovode domaće i inozemne izvedbene projekte van festivala i festivalskih sezona; gostovanja kvalitetnih autora sa naslovima koji su prilagodljivi te se bez napora uklapaju u prostorne i tehničke gabarite Multimedijalnog centra LUKA i po prvi se puta prikazuju pulskoj, istarskoj publici.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI