Naslovnica > VIJESTI > Bijeli Bubrezi u Beču

Bijeli Bubrezi u Beču

Gostovanje se odvija u sklopu festivala Kroatischer November koji će predstaviti dvije kazališne produkcije, projekcije filmova, panele i diskusije.
Share on facebook
Share on twitter

U subotu, 25. studenog, predstava Teatra &TD  Bijeli Bubrezi autorice i redateljice Vedrane Klepice gostuje u Beču na Volx/Margareten sceni poznatog kazališta Volkstheater, novijem prostoru čija prvenstvena namjena je prezentacija novih dramskih tekstova i mlađe generacije kazališnih redatelja.

Festival je organiziran u povodu projekta Godina kulture Hrvatska – Austrija 2017.  Nakon izvedbe, uslijedit će Q&A salon s autoricom i glumcima predstave.

Podsjetimo, Bijeli bubrezi, autorski projekt Vedrane Klepice kroz kolaž vremenom i mjestom na prvi pogled neodređenih dramskih skica pokušava crnohumorno prikazati autoritarnost i okrutnost prirode, obitelji te društveno–ekonomskih uvjeta kojima su žene u domaćim geografskim i političkim područjima podvrgnute. Četiri glavna lika - Hana, Maša, Daša i Anđa - ponekad se bore za svoj prostor slobode i preživljavanja, ponekad ne, ali u oba slučaja završavaju isto – svojim intimnim porazom. Iz njihove perspektive, jedini način konkretnog napretka i emancipacije dolazi transgeneracijski.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI