Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Vedrana Klepica premijerno u Argentini

Vedrana Klepica premijerno u Argentini

3. Međunarodni festival dramatike održat će se u Buenos Airesu od 2. do 17. lipnja, a na njemu će premijerno biti izvedena i drama Vedrane Klepice 'Bijeli bubrezi'.
Share on facebook
Share on twitter

Hrvatski centar ITI sudjeluje na 3. Međunarodnom festivalu dramatike koji će se održati u Buenos Airesu od 2. do 17. lipnja. Uz Hrvatsku će sudjelovati Finska, Njemačka, Peru, Libanon, Francuska, Brazil, Indija, Urugvaj i Španjolska. Kao i u prijašnjim izdanjima Festivala, naglasak je na dramatici stranih autora, a ove godine u Festival su uvrštene i plesne predstave, performansi te urbane intervencije.

Kao i prijašnjih godina, tijekom Festivala svaka zemlja predstavljena je jednom predstavom koja će se odigrati dva puta. Hrvatska će se u sklopu programa Dramatika paralelnih svjetova predstaviti izvedbom drame Vedrane Klepice Bijeli bubrezi u španjolskom prijevodu Nikoline Židek, koja će se izvesti 8. i 15. lipnja 2018. u kazalištu Anfitrión, u režiji argentinske redateljice Azul Lombardíe.

Vedrana Klepica prisustvovat će premijeri nakon koje će biti organiziran susret autorice s redateljicom i glumcima, te razgovor s publikom. Sukladno programu i konceptu Festivala, predstava Vedrane Klepice kasnije će biti uvrštena u repertoar kazališta u kojem je postavljena, te će biti na repertoaru do 7. rujna u redovnoj sezoni.

Tijekom boravka u Buenos Airesu, autorica će također imati susret sa studentima dramaturgije na Akademiji dramskih umjetnosti Grada Buenos Airesa u klasi profesora Ignacia Apola.

Organizatori Festivala su kulturni i kazališni centri zemalja sudionica te argentinski partneri – najbolja neovisna kazališta Buenos Airesa.

Hrvatski centar ITI sudjeluje na Festivalu uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Podsjećamo, na prvom izdanju Festivala Hrvatska se predstavila tekstom Ivora Martinića Moj sin samo malo sporije hoda koji je otada na redovnom repertoaru kazališta Apacheta Sala/Estudio te je predstava osvojila glavne kazališne nagrade za 2015. godinu pa je s pravom prozvana fenomenom nezavisnog kazališta. Do sada je odigrano više od 400 izvedbi. Na drugom izdanju Festivala 2016. godine sudjelovao je  tekst Trebalo bi prošetati psa Tomislava Zajeca, a predstava je zbog interesa publike bila na repertoaru i sljedeće, 2017. godine.

 

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE