Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Upoznajte nominirane: Vedrana Klepica

Upoznajte nominirane: Vedrana Klepica

Tekst 'Tragična smrt ekonomskog analitičara' Vedrane Klepice nominiran je za Teatar.hr Nagradu publike u kategoriji najboljeg novog teksta godine. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Vedrana Klepica je dramaturginja i autorica tekstova za izvedbu. Studirala je dramaturgiju u Zagrebu. Dosada joj je praizvedeno sedam dramskih tekstova - u Hrvatskoj, Australiji, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.
Također je sudjelovala kao autorica na festivalima dramskih pisaca Neue Stucke aus Europa  i Theater Konstanz Authors Laboratry u Njemačkoj, Women Playwrights International u Švedskoj, World Interplay u Australiji i Turskoj, Writers Meetup-u u Singapuru, radionicama National Theatrea u Londonu, scenarističkom pitchingu Nisi Mase u Francuskoj itd. Radila je kao novinarka na portalu za kazalište Teatar.hr, u poslovnom tjedniku Lider, te u produkciji nekoliko kazališnih festivala. 2013. prvi put režira u kazalištu, vlastiti tekst ‘Tragična smrt ekonomskog analitičara. Uz Petru Glad umjetnička je voditeljica kazališne organizacije KUFER.

Za tekst Tragična smrt ekonomskog analitičara Vedrane Klepice, kao i za druge kandidate nominirane za Teatar.hr Nagrade publike glasati možete do 20. studenoga, ovdje.

Dodjela nagrada zbit će se u Tvornici kulture, 21. studenoga od 21 sat, a svoje ulaznice za nju možete nabaviti ovdje.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE