Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Pronađeni u prijevodu

Pronađeni u prijevodu

Završen je natječaj za financiranje prijevoda hrvatskih drama na strane jezike web portala drame.hr.
Share on facebook
Share on twitter

Između više od pedeset drama, uredništvo portala odabralo je dvije, koje će prevesti na odabrane strane jezike. Riječ je o drami Vedrane Klepice Tragična smrt ekonomskog analitičara” i drami Diane Meheik Jerihonska ruža”.

Vedrana Klepica upisala je dramaturgiju 2005. godine. Kao dramaturginja radila je na produkcijama Male scene, Teatra &TD, Eurokaza i Kufera, a njezin tekst J.A.T.O. postavljen je u Melbourneu, Australija.

Diana Meheik diplomirala je dramaturgiju. Piše drame, scenarije i radio drame, a surađivala je s Eurokazom, HNK Zagreb i Hrvatskim radijem. Tekst “Jerihonska ruža”, postavljen kao radio drama na Hrvatskom radiju, dobio je posebnu nagradu Predsjednika Italije na 62. Međunarodnom festivalu Prix Italia.

Web portal drame.hr  osnovan je 2009. godine i od tada kontinuirano objavljuje drame hrvatskih autora u online izdanju. Od 2012. godine objavljuje i drame u prijevodima na strane jezike, čime je portal stekao međunarodnu prepoznatljivost. Do danas su objavljeni tekstovi preko četrdeset hrvatskih autora, a u 2013. godini prvi put je pokrenut i natječaj za prijevode.

Uredništvo drame.hr čine dramski pisci i dramaturzi Ivor Martinić, Maja Sviben i Lana Šarić.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE