30.TSP: Natječaj za hrvatsku koreografsku platformu

Hrvatski institut za pokret i ples objavljuje natječaj za sudjelovanje u programu Hrvatska koreografska platforma.
Share on facebook
Share on twitter

Natječaj je namijenjen profesionalnim plesnim umjetnicima i skupinama suvremenog plesa koji djeluju na području Hrvatske kao i umjetnicima koji su porijeklom iz Hrvatske, djeluju u inozemstvu, a zainteresirani su da ih se profilira prema tuzemnom i inozemnom tržištu.

Razmatrati će se prijedlozi / radovi koji su nastali u periodu od 15. lipnja 2012. do trenutka prijave, te radovi u nastajanju koji bi  premijernu izvedbu mogli imati u okviru Festivala. Odabrati će se 2 programske cjeline u slijedećim kategorijama:

  1. 1. Samostalni mladi autori – s do tri ranije realizirana rada različitog trajanja u razdoblju od 3 godine te predstavljeni javnosti u profesionalnim uvjetima. U ovoj kategoriji odabrati će se najviše 4 autora s radovima u trajanju 20-30 minuta (namjera je prikazati te radove na istoj pozornici tijekom jedne večeri).
  2. 2. Samostalni cjelovečernji rad – za umjetnike koji su tijekom svoje karijere u posljednjih pet godina ostvarili najmanje 5 cjelovečernjih radova (trajanja 30 -60 minuta) u profesionalnim uvjetima.
  3. 3. Plesne skupine – mogu prijaviti profesionalne autorske radove u vlastitoj produkciji. Ukoliko se radi o naslovu koji je premijerno izveden u ovoj sezoni uvjet je da predstava nije imala više od 3 izvedbe u Zagrebu najmanje 45 dana uoči festivala.

Sve prijavnice s popratnom dokumentacijom trebaju stići na niže navedenu adresu najkasnije do 29. ožujka 2013. do 16:00 sati. Prijavnice pristigle nakon navedenog datuma i vremena neće se uzimati u obzir.

Prijava treba sadržavati:

  1. ispunjenu prijavnicu
  2. životopis autora
  3. Vimeo / YouTube link  (iako manje poželjno, prihvatljiv je i DVD/video): ne-montirana verzija snimljena jednom kamerom, centralno locirana, bez zoomiranja
  4. press dossier
  5. kritike (ukoliko je predstava već izvođena)
  6. nacrt rasvjete i tehnički uvjeti

Kandidati moraju garantirati da su izvođači prijavljenog rada u vrijeme prijave i sve do objave rezultata natječaja slobodni nastupiti u vrijeme utvrđeno za održavanje festivala 2013. godine.
Festival će se u konačnoj odluci rukovoditi dostupnim financijskim i tehničkim uvjetima. Sve tehničke uvjete te troškove najma dodatne tehnike (Festival ima na raspolaganju određene, ograničene tehničke resurse) kao i honorare suradnika snose kandidati sami iz honorara prema ugovoru s Festivalom. Putni troškovi, ukoliko se radi o prijedlogu kandidata koji djeluju izvan Zagreba, moraju biti naznačeni u prijedlogu. Naknadna traženja neće se uvažiti.

Nepotpune prijave neće se uzeti u obzir.

Ispunjenu prijavnicu poslati elektronskim putem na adresu: hipp-tsp@zg.t-com.hr, a ispunjenu i potpisanu prijavnicu zajedno s ostalom dokumentacijom poslati poštom na sljedeću adresu:
Hrvatski institut za pokret i ples (za natječaj) Biankinijeva 510 000 Zagreb

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 14. travnja 2013. godine.

Prijavnicu možete downloadati ovdje.

 

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI