Naslovnica > VIJESTI > PLES > 30.TSP: Natječaj za hrvatsku koreografsku platformu

30.TSP: Natječaj za hrvatsku koreografsku platformu

Hrvatski institut za pokret i ples objavljuje natječaj za sudjelovanje u programu Hrvatska koreografska platforma.
Share on facebook
Share on twitter

Natječaj je namijenjen profesionalnim plesnim umjetnicima i skupinama suvremenog plesa koji djeluju na području Hrvatske kao i umjetnicima koji su porijeklom iz Hrvatske, djeluju u inozemstvu, a zainteresirani su da ih se profilira prema tuzemnom i inozemnom tržištu.

Razmatrati će se prijedlozi / radovi koji su nastali u periodu od 15. lipnja 2012. do trenutka prijave, te radovi u nastajanju koji bi  premijernu izvedbu mogli imati u okviru Festivala. Odabrati će se 2 programske cjeline u slijedećim kategorijama:

  1. 1. Samostalni mladi autori – s do tri ranije realizirana rada različitog trajanja u razdoblju od 3 godine te predstavljeni javnosti u profesionalnim uvjetima. U ovoj kategoriji odabrati će se najviše 4 autora s radovima u trajanju 20-30 minuta (namjera je prikazati te radove na istoj pozornici tijekom jedne večeri).
  2. 2. Samostalni cjelovečernji rad – za umjetnike koji su tijekom svoje karijere u posljednjih pet godina ostvarili najmanje 5 cjelovečernjih radova (trajanja 30 -60 minuta) u profesionalnim uvjetima.
  3. 3. Plesne skupine – mogu prijaviti profesionalne autorske radove u vlastitoj produkciji. Ukoliko se radi o naslovu koji je premijerno izveden u ovoj sezoni uvjet je da predstava nije imala više od 3 izvedbe u Zagrebu najmanje 45 dana uoči festivala.

Sve prijavnice s popratnom dokumentacijom trebaju stići na niže navedenu adresu najkasnije do 29. ožujka 2013. do 16:00 sati. Prijavnice pristigle nakon navedenog datuma i vremena neće se uzimati u obzir.

Prijava treba sadržavati:

  1. ispunjenu prijavnicu
  2. životopis autora
  3. Vimeo / YouTube link  (iako manje poželjno, prihvatljiv je i DVD/video): ne-montirana verzija snimljena jednom kamerom, centralno locirana, bez zoomiranja
  4. press dossier
  5. kritike (ukoliko je predstava već izvođena)
  6. nacrt rasvjete i tehnički uvjeti

Kandidati moraju garantirati da su izvođači prijavljenog rada u vrijeme prijave i sve do objave rezultata natječaja slobodni nastupiti u vrijeme utvrđeno za održavanje festivala 2013. godine.
Festival će se u konačnoj odluci rukovoditi dostupnim financijskim i tehničkim uvjetima. Sve tehničke uvjete te troškove najma dodatne tehnike (Festival ima na raspolaganju određene, ograničene tehničke resurse) kao i honorare suradnika snose kandidati sami iz honorara prema ugovoru s Festivalom. Putni troškovi, ukoliko se radi o prijedlogu kandidata koji djeluju izvan Zagreba, moraju biti naznačeni u prijedlogu. Naknadna traženja neće se uvažiti.

Nepotpune prijave neće se uzeti u obzir.

Ispunjenu prijavnicu poslati elektronskim putem na adresu: hipp-tsp@zg.t-com.hr, a ispunjenu i potpisanu prijavnicu zajedno s ostalom dokumentacijom poslati poštom na sljedeću adresu:
Hrvatski institut za pokret i ples (za natječaj) Biankinijeva 510 000 Zagreb

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 14. travnja 2013. godine.

Prijavnicu možete downloadati ovdje.

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI