Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Vodimo vas na 12/2

Vodimo vas na 12/2

Moćna ženska glumačka gomilica i u siječnju igra svoje monologe, a mi za dvije od četiri izvedbe imamo po dvije ulaznice. Ali - morate biti brzi.
Share on facebook
Share on twitter

Projekt 12/2 autorska je predstava nastala u suradnji šest glumica, Ane VileniceIvane KrizmanićCsille Barath-Bastajić,Romine VitasovićMarije Tadić i Tanje Smoje, dramaturginje Olje Lozice i Slobodana Karajlovića.

Predstava se sastoji od niza monologa u kojima glumice progovaraju o osobnim problemima, kazališnom pozivu, ljubavnim zavrzlamama i mnogim drugim stvarima. Pa se tako Ivana Krizmanić između ostalog bavi i raznim vrstama smijeha dok Tanja Smoje objašnjava kako funkcionira njezin organizam; gdje se nalazi vatrogasna a gdje policijska postaja i naravno, hitna pomoć. Csilla Barath-Bastaić bavi se egzibicionizmom u kazalištu a Ana Vilenica nemogućim ritmom života koji nameće glumački poziv. I dok Romina Vitasović pleše do iznemoglosti, Marija Tadić priča o tome kako joj njezina vrlo doslovna vizualizacija otežava život.

Bez scenografije, kostima i svjetlosnih efekata, na praznoj pozornici, šest glumica će vas u nešto više od sat vremena uvući u svoje priče nastale prema biografskim elementima. Predstava je premijerno izvedena 2010. godine, a nakon podulje pauze vraća se na sceu, ovog puta onu Kina Grič.

Trenutni tim glumica koji možete očekivati na sceni su: Ivana Krizmanić, Csilla Barath Bastaić, Lada Bonacci, Lana Gojak, Mia Biondić, Ana Vilenica, Romina Vitasović, Tanja Smoje, Jelena Hadži- Manev. Rotirujaći se. U svakoj novoj predstavi s po jednom do dvije izmjene.

Koja će vas dočekati na izvedbama u siječnju – nećemo vam  otkriti – no za one 16. i 17. imamo po 2 ulaznice koje mogu biti vaše ako nam do 15.11. u 15 sati na adresu nagradna@teatar.hr javite – kad se zbila premijera predstave?

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI