Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br. 41 [15.-20.10.12.]

Tjedni pregled br. 41 [15.-20.10.12.]

U tjednu u kojem završavaju Gavelline večeri, počinju Bobijevi dani smijeha i 14. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC Assitej, zbit će se još šest premijera i dva gostovanja.
Share on facebook
Share on twitter

ponedjeljak 15/10/12

utorak 16/10/12

petak 18/10/12 

  • na zagrebačkoj sceni KNAP koja i dalje nije upisana u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture, premijerno se izvodi                        Punoglafka, scenska verzija istoimenog romana  Damira Trajčevića. Režiju potpisuje - Mario Kovač.
  • u splitskom će GKM pak udarnički nastaviti nizati premijerne naslove, predstavom Grumblijeve kronike lanjskim diplomskim ispitom sa UAOS, njezina autora i izvođača  -  Siniše Novkovića.

subota 19/10/12

  • HNK Zagreb premijerno izvodi Postolara od Delfta, operu Blagoja Berse, za koju tvrdi da “pripada najuspjelijim ostvarenjima domaćeg glazbeno-scenskog repertoara“, no zašto - ne navodi, pa ćete se u navode morati sami uvjeriti u režiji  Krešimira Dolenčića
  • U dubrovačkom KMD će pak iste večeri premijerno igrati Oca, dramski prvijenac Elvisa Bošnjaka, kojoj će to nakon praizvedbe 2000. godine, te nekoliko inozemnih produkcija, pa i ekranizacije, ovo biti drugo pojavljivanje na domaćim kazališnim repertoarima. Režira - Joško Juvančić.

nedjelja 20/10/12

  • na sceni Gradskog kazališta Požega, autor brojnih lektirnih naslova za djecu i mlade, Hrvoje Kovačević, dočekao je konačno i premijeru vlastitog teksta za odrasle. Predstavu režira Majkl Mikolić.
  • na sceni GK Joza Ivakić u Vinkovcima  gostuje Hrvatsko kazalište iz Pečuha s predstavom Državni lopov  prema istoimenom tekstu Fadila Hadžića. No, kako producent predstave ne navodi čak ni tko u predstavi igra, pomislili smo da je to možda daio koncepta koji nema smisla kvariti, pa vam više nećemo otkriti ni mi.
  • tjedan će ipak završiti nešto elaboriranije, dodjelom nagrada Gavellinih večeri i gostovanjem predstave Gospoda Glembajevi u produkciji SNG Ljubljana i režiji Ivice Buljana, ali izvan festivalske konkurencije.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE