Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.17 [23.-29.4.]

Tjedni pregled br.17 [23.-29.4.]

Jedan od onih tjedana u kojima će i najizdržljiviji padati s nogu: počinje Queer Zagreb, nastavljaju se Marulićevi dani i GFUK, a počinju i Platforma i Test!. U Zagreb se vraćaju Mala noćna čitanja, a uz sve to na programu su još i četri premijere!!!
Share on facebook
Share on twitter

ponedjeljak 23/04/12

 

 • Izvedbom predstave Mrzim istinu! nastavljaju se od 18h u Splitu - Marulićevi dani.
 • U Zagrebu od 19h u Galeriji Nova diskusijom Kazališna institucija vs. Dramski pisac započinje program Izvedbene hijerarhije, a u nastavku kojeg će se do konca tjedna zbiti i - Mala noćna čitanja suvremenih domaćih dramskih tekstova.
 • Nakon berlinske, na red je došla i zagrebačka premijera novog autorskog projekta Irene Čurik - replacements for Years of refusal. Od 21h u Teatru &TD Čurik uz pomoć četvero inozemnih izvođača nastavlja poigravati se granicom između improvizacije i izvedbe prema zadanom predlošku, Čurik ovaj put propituje i formu glazbenog teatra te njegove iluzionističke korjene.
 • Istovremeno, dakle, od 21h, u Zagrebačkom plesnom centru započinje izvedbeni program 10. jubilarnog i ujedno poslijednjeg Queer Zagreb festivala. Prva festivalska predstava bit će Correspondences domaćoj publici već poznate Haićanke Kettly Noël koja se vraća u Zagreb progovoriti o položaju žena na afričkom kontinentu.
utorak 24/04/12
 • Od 10h u ZKM za gostuje Petar i vuk  predstava namijenjena publici starijoj od 5 godina. Prokofjevljev izvornik stiže nam u suvremenoj obradi jednog od najinovativnijih njemačkih kazališnih kolektiva - norton.commander.productions - i koprodukciji sa Theater an der Parkaue.
 • Devet sati kasnije i nešto sitno metara dalje, od 19h predavanje naslovljeno Drama upitnik u Galeriji Nova, a u sklopu Izvedbenih hijerarhija, održat će Ivana Sajko.
 • Od 19:30 na sceni ZPC nastavlja se Queerov izvedbeni program i to predstavom La Danse de Pieze  kojom koregrafski dvojac Fattoumi & Lamoureux propituje pojam ‘homosenzualnosti’ kako ga definira Malek Chebel.
 • U isto vrijeme u Gavelli gostuje Dundo Maroje u produkciji Kruševačkog pozorišta, kojeg je redatelj Kokan Mladenović zamislio  kao predstavu u štićenika tanošnjeg Kaznenog zavoda.
 • U Trešnji će pak gostovati ansambl Step Afrika!  a svi prihodi od prodaje ulaznica bit će donirani udruzi Leri za ranu logopedsku i edukacijsko-rehabilitacijsku intervenciju.
 • Trinaesti, sretni put festival studentskog kazališta i multimedije Test! događa se u prostoru zagrebačkog Studentskog centra od 24. do 28. travnja 2012. godine. Festival počinje otvorenjem multimedijalne izložbe u predvorju kino dvorane SC-a u utorak, 24. travnja u 20:00 sati, na kojoj sudjeluju: Fred Vernon, Lucija Mrzljak, BIID Group, John Newton i Muzej Pokreta.
 • U Cafe baru U dvorištu KUFER premijerno izvodi Nebo je sivo i vidi se ispušni dimnjak nekog tvorničkog postrojenja prema istoimenom tekstu Vedrane Klepice, a u režiji Franke Perković
 • Od 21h u MSU se nastavlja Queer Zagreb i to izvedbom X-Event 2.7 d’après le protocole Salives180 minutnim performansom u kojemu je aktivnost izvođača određena trošenjem dovedenim do ruba fizičkih granica.

 

srijeda 25/04/12

 • Već spomenutu predstavu Petar i vuk  možete pogledati i u srijedu od 10h u ZKM.
 • Od 18h u Gavelli u sklopu Queer Zagreba gostuje kontroverzni  Tadasu Takamine koji je svojim prethodnim performansom u Zagrebo poprilično skandalizirao javnost. Ovaj put - izvođače prepušta na ‘milost i nemilost’ – publici, u izvedbi naslovljenoj: How not to think?
 • Istovremeno, dakle također od 18h, u ZKM započinju Mala noćna čitanja, a prvo od njih bit će ono teksta Kristine Gavran - Dedal i Ikar u režiji Darija Harjačeka.
 • Nakon čitanja, od 19h u susjednoj Galeriji Nova slijedi diskusija - Pisanje preko granica
 • U 19:30h u ZPC posredstvom Queera pak gostuje projekt Vestígios u kojem doktorica kliničke psihologije i bivša studentica likovnih umjetnosti rekreira prahistorijska groblja Južne Amerike.
 • U sklopu istog festivala i na istoj sceni ali od 22h na programu je dive, izvan Izraela posve nepoznat dvojac Gil Kerer i Anat Cederbaum, koji su kao odskočnu dasku za međunarodnu karijeru odabrali – Queer Zagreb.

 

petak 27/04/12

 

subota 28/04/12

 

nedjelja 29/04/12

 • Svjetski dan plesa obilježit će se na razne načine, između inog i početkom ovogodišnje Platforme.hr.Od 17h plesat će se na Zrinjevcu, a potom od 20 h u ZKL prezentirati radionica Kurta Vandendriesschea i Kaspera Vandenberghea. Slijede izvedbe Diferente dos outros gosta iz Portugala Luciana Fialhoa te Drugarice, podmladka Studia za suvremeni ples.
 • Od 20h u pulskom INK gostuje plesni projekt Opera rock talijanskog Ariston Proballeta.
 • U zagrebačkom HNK Queer Zagreb ulazi u završnicu i to izvedbom predstave Delírio koja kombinira tradicionalne brazilske forme i suvremeni plesa, u koreografiji i izvedbi ovdašnjoj publici već dobro znanog Ângela Madureire

/naslovna: pigpogm/

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI