Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Opera ‘Balkanski špijun’ na MBZ

Opera ‘Balkanski špijun’ na MBZ

U koprodukciji Muzičkog biennala Zagreb i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada iduće ćemo sezone gledati praizvedbu opere iz naslova, ali i opernu verziju Paljetkova 'Posljednjeg ljetnog cvijeta' u režiji skladatelja - Zorana Juranića.
Share on facebook
Share on twitter

U Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu jučer je potpisan sporazum o suradnji s Muzičkim biennalom Zagreb, a slijedom kojeg će praizvedbu doživjeti opera Balkanski špijun i druge priče.

Libreto je, prema istoimenoj proslavljenoj drami Dušana Kovačevićanapisao Branislav Jatić koji će predstavu i režirati, dok je glazbu skladala Jasmina Mitrušić Đerić.

Jatić je prigodom potpisivanja sporazuma progovorio i o postupku 'prevođenja' Kovačevićeve drame u opernu jednočinku, objasnivši da je napravio inverziju nekih scena, skratio predložak, te se 'udaljio' od nekih manje važnih likova.

Opera Balkanski špijun i druge priče bit će praizvedena na Muzičkom biennalu Zagreb 8. travnja iduće godine i to u paru s još jednom novom opernom jednočinkom - Posljednjim ljetnim cvijetom, koju je prema istoimenoj drami Luke Paljetka, skladao, a uz to će izvedbom i dirigirati i istu režirati (!) - Zoran Juranić.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI