Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > A najbolja petominutna opera je…

A najbolja petominutna opera je…

Sinoć je održano finale biennalskog natjecanja za najbolju petominutnu operu.
Share on facebook
Share on twitter

Skladbe desetoro finalista praizveli su s velikom pažnjom glazbenici Festivalskog ansambla, sopranistica Monika Cerovčec i bariton Krešimir Stražanac pod dirigentskim vodstvom Saše Britvića.

Nakon prebrojavanja i zbrajanja svih glasova, odlučujućim se pokazalo upravo mišljenje prepunog auditorija HGZ-a u kojem se većini slušatelja najviše svidjela petominutna opera Kochawaya poljske skladateljice Martyne Kosecke. Nagrada je narudžba opere za 29. Muzički biennale Zagreb 2017. godine.

O pobjedniku je odlučivao četveročlani skladateljski žiri u sastavu: Zoran Juranić, Daniel Matej, Đuro Živković i Krešimir Seletković, a ravnopravni peti glas dala je publika zaokružujući svoje favorite na glasačkim listićima. Sedmoro od desetoro autora doputovalo je u Zagreb na posljednje pokuse i na praizvedbu svog djela. Mišljenje publike nagradu je odnijelo poljskoj skladateljici, koja, nažalost, nije stigla u Zagreb, kao ni drugoplasirani Steven Prengels iz Belgije.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI