Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tjedni pregled br.13 [26.3.-1.4.]

Tjedni pregled br.13 [26.3.-1.4.]

Tjedan donosi: dvije kazališne revije, početak jednog i kraj drugog festivala, 4 gostovanja, te 5 premijera od čega su 3 adaptacije književnih djela!
Share on facebook
Share on twitter

ponedjeljak 26/03/12

Izvedbom gostujuće predstave Vuk i kozlići u Vukovaru se otvara 15. Vukovarsko lutkarsko proljeće, tradicionalna manifestacija u sklopu koje će ove godine publika Vukovarsko-srijemske županije vidjeti više 80 lutkarskih izvedbi. Predstava kojoj je pripala čast da je otvori svojevrsni je projekt otpora, koju su članovi ansambla Lukarskog kazališta Mostar napravili sami uprkos nedostatku bilo kakavih programskih sredstava, a ne bi li neimaštini uprkos nastavili redovitu produkciju svoje kuće.

utorak 27/03/12

U Histrionskom domu, Večeri posvećenom Vikiju Glovackom i  dodjelom nagrada završavaju se 5. Gumbekovi dani

U Bjelovaru pak predstavom Dječjeg kazališta Dubrava, Do koljena noge u  zlatu, do lakata ruke u srebru, započinje 14. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ-a, a koji će potrajati sve do 30. ožujka.

U Zadru će pak te večeri premijerno igrati predstavu Iznenada prošlog ljeta, a koju je prema istoimenom tekstu Tennessee Williamsa sa Glumačkom radionicom HNK Zadar i pod mentorskim vodstvom Jasne Ančić postavio -   Vinko Radovčić.

srijeda 28/03/12

Prva od tri ovotjedne premijere adaptirane iz književnih djela koja izvorno nisu bila nmjenjena sceni - zbit će se u Splitu. Tamo se po drugi put u vrlo kratkom razdoblju u koštac s književnom ostavštinom Franza Kafke hvata mladi redatelj Ivan Plazibat. Ovaj put za adaptira i režira Preobrazbu, a premijera će se na maloj sceni splitskog HNK zbiti u 19:55h.

petak 30/03/12

U petak započinje, i do 4. travnja traje 12. Naj, naj, naj festival, čije su sve izvedbe - besplatne. Na programu su predstave 9 domaćih i 5 inozemnih kazališta, a na samom otvorenju bit će izvedena predstava kazališta domaćina - Žar ptice - Lažeš, Melita.

U Rijeci će pak iste večeri na sceni HKD na Sušaku, a u koprodukciji s HNK Rijeka premijerno biti izvedena predstava                          Dabogda te majka rodila! Scensku adpataciju šestog romana Vedrane Rudan, kao i režiju predstave potpisuje  Tatjanu Mandić Rigonat, a koja je potpisala i prvo scensko uprizorenje tekstova Vedrane Rudan, ono Uha grla i noža na sceni Ateljea 212. U predstavi koja se bavi odnosom majke i kćeri, koji neprestano vibrira na granici ljubavi i mržnje te stravičnoj ulozi oca seksualnog zlostavljača, u Rijeci gostuje i prvakinja splitskog HNK - Zoja Odak.

Premijernu izvedbu još jednog romana na sceni te će večeri predstaviti i ZKM. Posrijedi je ni manje ni više nego Idiot iz pera  F.M.Dostojevskog, u kojem će zaigrati gotovo cijeli ansambl kazališta, i to u režiji gosta iz Makedonije - Ivana Popovskog.

subota 31/03/12

Kazališna družina Pinklec u Čakovcu premijerno izvodi predstavu A tko si ti? Predložak za nju je bajka Neposlušno mače Ivana Bjeliševa, a koja je  već je desetljećima obavezan didaktički materijal u vrtićima, Scensku adaptaciju, kao i režiju predstave po istoj, potpisuje Romano Bogdan.

U Zagrebu se iste večeri, doduše samo odrasloj publici, nudi gostovanje Cabaret New Burlesque. U dvorani kina Studentski centar nastupit će jake cabaretske snage u sasatavu   - Dirty MartiniJulie Atlas MuzMiMi Le Meaux, Kitten on the KeysRoky Roulette, a pridružit će im se i  Catherine D’Lish, poznata kao osobna koreografkinja Dite Von Teese.

nedjelja 01/04/12

Repertoarne novosti tjedna zaključit će dva gostovanja u sklopu već spomenutog Naj, naj, naj festivala. Prvo od njih, Nešto predivno će se dogoditi, stiže iz Izraela u produkciji Orna Porat Theater, a od 17 sati igra na sceni Žar ptice. Od 19 sati pak na sceni Komedije gostuje Gospodar muha, beogradskog kazališta - Boško Buha.

/naslovna: YanivG/

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE