Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Najskuplja Traviata ikad?

Najskuplja Traviata ikad?

Pozornica na vodi široka 32 metra, nad njom luster od 10.000 Swarovski kristala, i višeminutni vatromet tek su neke atrakcije 11 milijuna dolara vrijedne produkcije Verdijeve opere koja će u Sydneyu biti premijerno izvedena 24. ožujka [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Golema scena u obliku plutajućeg ogledala široka čak 32 metra (što je tri puta više od scene Sydney Opere), višeminutni vatromet, i već spomenuti luster glavne su atrakcije možda i najskuplje scenske produkcije Verdijeve La Traviate - ikad.

Ista će se zbiti u sydneyskoj luci, istočno od tamošnje operne kuće i to pred gledalištem s čak  3,000 sjedećih mjesta, za koje ulaznice stoje  od 85 do 350 australskih dolara, i uključuju čašu šamanjca a koja će posluživati tijekom napitnice na kraju prvog čina. Ideja je redateljice Francesca Zembello stvoriti dojam da je "cijeli Sydney pozvan na Florinu zabavu", a sve kako bi se prizorima iz scenskog spektakla kultura promovirala kao jedan od glavnih pokretača australskog turizma.

http://www.youtube.com/watch?v=TO4qxtd9lag

Je li ideja pala na plodno tlo bit će jasnije idućih dana jer su zasad najavljene tek tri izvedbe u razdoblju od tri tjedna koliko će pozornica biti montirana u luci. Orkestar će pak umjesto na sceni ili pod njom - biti smješten u obližnjem studiju, a zvuk će se lukom razlijegati zahvaljujući sofisticiranom sustavu ozvučenja.

http://www.youtube.com/watch?v=VXPOg574cr0

Glavne uloge povjerene su sopranistici Emmi Matthews i tenoru Gianluci Terranovi, no u promotivnim akcijama cijelog projekta oboje ih je zasjenio već spomenuti  - luster. Naime, australski mediji već danima prenose detaljne informacije o transportu 9.5 metara promjera širokog rasvjetnog tijela koje će uz pomoć posebne konstrukcije visiti nad plutajućom scenom na vodi.

http://www.youtube.com/watch?v=lJARTtnsDmk

Hoće li se isto dogoditi i predstavi - znat ćemo - uskoro.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI