Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Operna zvijezda kojoj su pluća presađena – dvaput!

Operna zvijezda kojoj su pluća presađena – dvaput!

Nevjerojatna životna priča mlade američke koloraturne sopranistice, kojoj su presađena oba plućna krila. I to ne jednom već - dvaput. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Charity Sunshine Tillemann-Dick bila je 2004. godine na opernom školovanju u Mađarskoj kad su joj naglo počeli naticati zglobovi. Otišla je liječniku uvjerena da joj zbog putovanja i stresa treba samo kura diuretika, a ispostavilo se da joj trebaju - nova pluća!

Zbog galoprirajuće idiopatski plućne hipertenzije presađivanje oba plućna krila joj je bilo jedina nada za život, pa mu se 2009. i podvrgla. Liječnici su je odmah upozorili kako su šanse da će opet pjevati - minimalne, no uporna Charity razuvjerila ih i ponovno počela nastupati nakon oporavka i mjeseci upornog vježbanja.

Međutim, godinu dana nakon transplantacije tijelo joj je počelo odbacivati oba plućna krila i Tillemann-Dick bila je uvjerena kako joj nema spasa. Liječnici su bili drugačijeg mišljenja pa su joj 2012. godine obavili drugu (!) transplantaciju cijelih pluća i to tako uspješno da je Tillemann-Dick nakon toga ne samo opet zapjevala već i snimila debut album American Grace, koji je 2014. zasjeo na prvo mjesto Billboardove klasične ljestvice.

O svemu tome, kao i o svojim nastupima u Kennedy i Lincoln centru te drugim renomiranim svjetskim scenama, Tillemann-Dick detaljno piše u svojoj upravo objavljenoj autobiografiji prigodno naslovljenoj Encore, a čiji vam ulomak donosimo iz izvornika...

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI