Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Po prvi put u povijesti: Metropolitan & Boljšoj u koprodukciji

Po prvi put u povijesti: Metropolitan & Boljšoj u koprodukciji

Dvije proslavljene operne kuće u iduće će četiri godine koproducirati tri premijerna naslova i to s Annom Netrebko u glavnim ulogama.
Share on facebook
Share on twitter

Iako uspješno surađuju još od 1959. godine, kad je Boljšoj po prvi put nastupio u Metu (uzvratno gostovanje nije se zbilo do danas), Boljšoj i Metropolitan po prvi će put u povijesti biti i - koproducenti. I to ne jedne, nego odmah tri operne predstave, a koje će premijerno biti izvedene od 2019. do 2022. godine!

U sva tri naslova, Aidi, Salome Lohengrinu, glavnu žensku ulogu igrat će Anna Netrebko, i to u američkim i ruskim izvedbama. Imena ostalih izvođača zasad nisu poznata no zna se da će Aidu režirati dobitnik nagrade Tony, Michael Mayer, Salome njemački redatelj Claus Guth, a Lohengrina britanski redatelj Phelim McDermott, čija je hvaljena inscenacije opere Philipa Glassa Satyagraha u Metu igrala 2011.

Yannick Nezet Seguin, koji će postati glazbeni ravnatelj Meta u sezoni 2020/21, ravnat će premijernim izvedbama u New Yorku, dok će onima u Moskvi ravnati Tugan Sokhiev, Boljšojev šef dirigent.

Rezultat je to pregovora koje su Peter Gelb, ravnatelj Meta i Vladimir Urin, ravnatelj Boljšoja započeli još u ljeto 2016. na sastanku što ga je incirao John Berry, Boljšojev savjetnik i bivši ravnatelj English National Opere.

Točni termini premijera još uvijek nisu objavljeni, no sudeći po interesu javnosti problema s prodajom ulaznica za njih - neće biti.

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE