Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > Jurkić ipak u Kazališnom vijeću

Jurkić ipak u Kazališnom vijeću

U Hrvatskom narodnom kazalištu Split jučer su održani izbori za petog člana Kazališnog vijeća, predstavnika kazališnih umjetnika u tome tijelu. Najviše glasova dobio je prvak drame Trpimir Jurkić.
Share on facebook
Share on twitter

Ovo su bili ponovljeni izbori, budući da je prvo glasanje, održano prošlog mjeseca, poništeno zbog utvrđenih nepravilnosti u proceduri. Ovoga puta glasala su 93 umjetnika, odnosno 61,6% od ukupno upisanih 151.

Trpimir Jurkić dobio je 41 glas, sedam više od zboristice HNK Split Branke Papak, dosadašnje članice Vijeća. Ostali prijavljeni bili su Srđan Benzon, Dmitrij Rodikov i Jolanda Ercegović.

Po Statutu HNK ova odluka kazališnih umjetnika stupit će na snagu nakon isteka žalbenog roka i odluke o eventualnim žalbama. Predviđeno je da žalbeni rok traje tri dana od dana objave rezultata na kazališnoj oglasnoj ploči. Izborno povjerenstvo radilo je u sastavu: vršitelj dužnosti intendanta HNK Split Duško Mucalo, te v.d. ravnatelji Baleta, Drame i Opere Almira Osmanović, Nenad Srdelić i Ivica Čikeš.

Trpimir Jurkić rođen je 1963. godine u Splitu. Osim što je prvak Drame splitskog kazališta, Jurkić je i dramski pisac, čije su drame, osim na sceni matičnog kazališta, izvođene i u splitskom Gradskom kazalištu mladih, te u Dramskom programu Hrvatskog radija.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE