Naslovnica > VIJESTI > INFO > Traži se Pedro u HNK Split

Traži se Pedro u HNK Split

Nakon što su u HNK Split 'zbog proceduralnih pogrešaka' poništeni izbori za petog člana Kazališnog vijeća, traži se - Pedro, iliti - krivac.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo, izborno povjerenstvo u sastavu Duško MucaloAlmira Osmanović i Ivica Čikeš (Čedo Martinić je izostao zbog bolesti) zaključilo je kako je glasovanje za petog člana Kazališnog vijeća bilo neregularno, a odgovornima za to proglasili su kadrovsku i pravnu službu kazališta, točnije pravnicu Anu Donadini-Jajac, stručnu savjetnicu za pravne poslove HNK Split, i Marticu Kekez, referenticu kadrovskih poslova HNK Split.

No, njih dvije odbijaju odgovornost i tvrde kako su sve napravile u skladu s propisima i uzvraćaju:

"Izborno povjerenstvo, kojim predsjeda v.d. intendanta Duško Mucalo, bilo je dužno obaviti sve poslove provođenja, nadzora i kontrole izbora. Zbog čega su u cijelosti propustili to obaviti? 

Statut HNK Split manjkav je po pitanju detaljnih odredbi o provođenju postupka izbora, pa se mogu primijeniti odredbe Pravilnika o postupku izbora radničkog vijeća" i pojašnjavaju da je zahtjev za glasovanje u Baletnom studiju upućen Izbornom odboru na skupu umjetnika 7. prosinca, pa je i usvojen, čemu je svjedočio ravnatelj Opere Ivica Čikeš, član izbornog povjerenstva, koji tada nije imao primjedbi na zahtjev.

Ističu i kako "Umjetnici HNK Split nisu uložili niti jedan prigovor, a to je u prvoj izjavi za javnost Duško Mucalo naveo kao razlog što odmah nije objavljeno da je Trpimir Jurkić novi član Kazališnog vijeća ".

Donadini-Jajac i Kekez stoga traže da se poništi odluka o poništavanju izbora jer njih dvije odbijaju preuzeti odgovornost za istu, što je čini se i jedini njihov motiv za reagiranje.

No, malo je vjerojatno da će im biti udovoljeno, jer po onoj staroj 'neka Pedro visi' - netko ipak - mora biti kriv.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE