Naslovnica > VIJESTI > CROSSOVER > Jesenski prijelazni rok: Split

Jesenski prijelazni rok: Split

Nakon što je ostao bez ravnatelja Opere i Drame, a dobio - ravnateljice, HNK Split ostao je i bez dvoje glumaca i baletnog prvaka. Tko li će njih zamjeniti?
Share on facebook
Share on twitter

Koncem ljeta javili smo vas kako je s mjesta ravnatelja Drame HNK Split odlučio otići Goran Golovko, a koji dan potom i ravnatelj Opere - Ivan Repišić. Prvi zbog odlaska na novo radno mjesto, a drugi zbog povratka na staro, pa je Golovka zamijenila Dubravka Lampalov, a Ivana Repušića - Maja Žarković.

Ovih dana iz Splita nam pak stižu vijesti i o 'pregrupriranju' u ansamblima Drame i Baleta. Naime, nakon što je splitsku Dramu već napustila najbolja tamošnja glumica u prošloj sezoni -  Dijana Vidušin (a zbog prelaska u Gavellu), zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa podnio je i njezin kolega - Robert Kurbaša.

Kurbaša /naslovna/, barem zasad ne planira ući u angažman negdje drugdje, već se u Zagrebu okušati kao slobodnjak, i to za početak u kazalištu Planet art Marka Torjanca, gdje  priprema predstavu Sumnja (Doubt), prema istoimenom Tonyem i Pulitzerom nagrađenom tekstu Johna Patricka Shanleya, o pedofilskom skandalu u - Crkvi.

I dok 'zamjenu' za Kurbašu u Splitu planiraju pronaći među studentima Odsjeka glume na tamošnojoj Umjetničkoj akademiji, teško da će na istom mjestu popuniti prazninu nastalu u - Baletu.

Naime, Balet HNK Split odlučio je napustiti jedan od njegovih prvaka - Azamat Nabiullin. On je već dogovorio prelazak Balet HNK Zagreb, i to, kako kaže motiviran privatnim razlozima - ne bi li u istom gradu podizao svoju nedavno proširenu obitelj.

Do kraja godine Azamat će plesati u Snu ljetne noći Yourija Vamosa, čija je premijera 13. listopada, a kaže i da će uvijek dolaziti u Split ako ga pozovu.

Koga li će pak dozvati u angažman umjesto njega - još se ne zna.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE