Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Bu Gao Xing de Ren

Bu Gao Xing de Ren

Hugoovi 'Jadnici' iz francuske revolucije uskaču u onu - kinesku, te najavljuju tamošnju premijeru tijekom 2008.
Share on facebook
Share on twitter

Les Mis

Najdugovječniji londonski mjuzikl, 'Les Miserables', 8. listopada će proslaviti 22 godine igranja, tijekom kojih ga je pogledalo više 52 milijuna gledatelja u 38 zemalja. Uredno punoljetan po svim svjetskim standardima, Les Mis je sad spreman na potpuno novu avanturu – svoju kinesku premijeru.

Les Mis su doduše dosad više nego uspješno gostovali u Kini, kao i brojni drugi zapadnjački mjuzikli, no sad im se sprema lokalna produkcija, naravno u aranžmanu njihova londonskog i broadwayskog producent ai jednog od najmoćnijih ljudi u komercijalnom kazalištu uopće - Camerona Mackintosha. On je naime sklopio partnerski ugovor s China Arts and Entertainment Group, najvećom i najstarijom kineskom kazališnom produkcijskom kućom, nekoć državnom ustanovom, a danas privatnom tvrtkom koja blisko surađuje s Ministarstvom kulture.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=dq6_NWyvwD4]
originalna broadwayska podjela na dodjeli Tony nagrada

Osim Les Mis ili kako će se u Kini zvati 'Bu Gao Xing de Ren', partneri najavljuju i lokalne premijere 'Cats', 'My Fair Lady', 'Miss Saigon', 'The Phantom of the Opera' i - 'Mary Poppins'.

Svi će naslovi biti prevedeni na kineski, a audicije za kinesku podjelu Les Mis počet će do kraja 2007. Mackintosh će u Kini pokrenuti i programe školovanja za glumce i redatelje koji se žele baviti mjuziklom, a premijera se očekuje iduće godine u novom National Grand theatre u Pekingu.

Ta spektakularna zgrada koju je projektirao francuski arhitekt Paul Andreu svečano će biti otvorena tek idućeg mjeseca, a čine je operna scena sa gledalištem od 2,416 mjesta, koncertne dvorana s još 2,017 te 'obična' kazališna scena s 1,040 mjesta.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE