Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Mjuzikl o – Miloševićima

Mjuzikl o – Miloševićima

Mjuzikl o obitelji Milošević trebao bi biti premijerno izveden koncem veljače.
Share on facebook
Share on twitter

Srpska drama Narodnog pozorišta iz Prištine sa sjedištem u Gračanici priprema, vjerovali ili ne, mjuzikl o obitelji Milošević, naslovljen - Slobodan show.

Predstava će, kaže službena najava, obuhvatiti "razdoblje šljokica" devedesetih, tijekom vladavine Slobodana Miloševića, pa sve do njegova hapšenja i suđenja u Haagu.

Nakon praizvedbe koncem veljače u Gračanici, predstava će gostovati po gradovima u Srbiji, a već je sad najavljeno izvođenje u beogradskom Narodnom pozorištu.

"Odlučili smo se za ovakav projekat jer je sudbina Kosova, početak i kraj, direktno vezana za period Miloševićeve vladavine. Često se smatra da je on glavni 'junak' rastakanja srpske nacije. U političkom smislu ostalo je otvoreno pitanje da li je on bio balkanski kasapin ili žrtveno jagnje, i na to će istorija dati odgovor. Naš umetnički zadatak je, verujem, u hrabrom i odgovornom traženju odgovora na pitanja o sopstvenom nacionalnom identitetu", kaže autorica libreta Jelena Bogavac.

Režiju potpisuje Nenad Todorović, a skladatelj je Marko Grubić. U predstavi igra cijeli ansambl teatra iz Gračanice, mladi glumci okupljeni oko Omladinsko-dramskog studija Bitef teatra i zbor Glee Srbija.

"Članovi tog hora su poslednje 'Miloševićeve bebe', deca rođena 1994. i 1995. godine. Ova generacija gotovo ništa ne zna o periodu Miloševića, niti ima bilo kakav odnos prema njemu, jer su njihove prve uspomene iz detinjstva period bombardovanja", zaključuje Bogavac.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI