Naslovnica > VIJESTI > Bajagin jukebox mjuzikl: Sa druge strane jastuka

Bajagin jukebox mjuzikl: Sa druge strane jastuka

Premijera jukebox mjuzikla s najvećim hitovima Momčila Bajagića Bajage premijeru bi trebala imati u listopadu.
Share on facebook
Share on twitter

Beogradsko Pozorište na Terazijama počelo je s probama za jukebox mjuzikl po pjesmama Momčila Bajagića Bajage, Sa druge strane jastuka.

To je već treći takav projekt istog kazališta nakon Lutke sa naslovne strane s pjesmama Bore Čorbe iz 1999., te Glavo luda s najvećim hitovima Zdravka Čolića iz 2012. godine, a koji je još uvijek na repertoaru.

Libreto je napisao Stevan Koprivica, redatelj je Jug Radivojević, koreografiju za predstavu radi Milica Cerović, scenograf je Aleksandar Denić, a kostimografkinja Tanja Radišić. U gluma;koj podjeli su pak Slaven Došlo, Danijel Koša, Milena Živanović, Žarko Stepanov, Vladan Savić, Elizabeta Đorevska, Duško Radović, Milan Milosavljević, Aleksandar Dunjić...

Službena najava kaže kako će glavni junak priče biti - Beograd, a kako je Bajagina glazba temelj cijele priče.

Predstava je nazvana prema istoimenom, drugom albumu Bajage i instruktora iz 1985. godine, a na kojem su neki od njegovih najvećih hitova: Dobro jutro, džezeri, Sa druge strane jastuka, Zažmuri...

Zanimljivo je i kako će ovo Bajagiću zapravo biti drugi mjuzikl u Pozorištu na Terazijama. Kako smo već pisali ovdje, on je 2013. godine skladao glazbu za mjuzikl Ženidba i udadba nastao prema istoimenom predlošku srpskog komediografa Jovana Sterije Popovića, a tad je jednu od skladbi posvetio Arsenu Dediću.

Ovaj put glazba je već gotova, a Bajaga je - čini se - zadovoljan smjerom u kojem se predstava razvija:

"Čini mi se da se moje pesme lepo uklapaju u Stevin tekst i da će to, na kraju, veoma dobro da izgleda. I Jug Radivojević ima dobre ideje, a prva koja mi se dopala je da orkestar stalno bude prisutan na bini. Obično je u onoj "rupi". Tako će i muzičari imati neke manje uloge."

 

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI