Naslovnica > VIJESTI > DRAMA > HNK Zagreb gostuje u Rusiji

HNK Zagreb gostuje u Rusiji

Zagrebački HNK uzvraća posjet Omskom akademskom dramskom teataru, gostovanjem na njihovom festivalu i to u zanimljivom društvu.
Share on facebook
Share on twitter

Nakon što je lanjsko gostovanje Omskog akademskog dramskog teatra na Danima ruske kulture izazvalo popriličnu količinu zbunjenosti kod domaćina i medija (ne zbog kavlitete predstava, već zbog prevođenja naslova teatra), tijekom ovogodišnjeg izdanja iste manifestacije stiže nam vijest kako će zagrebački HNK na uzvratni put u Omsk.

HNK će tamo gostovati s predstavom I konje ubijaju, zar ne?, čiju adaptaciju iz romana tj. filma potpisuje Ivica Boban. Plesni maraton iz američke provincije preselit će se tako u sibirski Omsk, točnije na drugo izdanje tamošnjeg Academia festivala, na kojem će HNK zaigrati u zanimljivom društvu. Naime, uz domaćine i naš nacionalni teatar, na festivalu koji ima misiju promijeniti sibirski image, od 17. do 29. rujna nastupaju još i Vakhtangovljevo moskovsko kazalište, Boljšojski lutkari, poljski Teatr Stary, Berliner Ensamble, teatar Oskara Koršunovasa, beogradski teatar 'Slavija' i - La Comédie-Française.

Detaljan program festivala pronaći ćete ovdje, a nama još ostaje javiti kako je gostovanje zagrebačke predstave najavljeno za 20. i 21. rujna.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE