Naslovnica > VIJESTI > MJUZIKL I OPERA > Mjuzikl Spider-Man stiže – 21. prosinca

Mjuzikl Spider-Man stiže – 21. prosinca

Nakon punih 5 godina priprema, nekoliko desetaka različitih podjela i potrošenih 60 milijuna dolara (!), čovjek-pauk konačno je spreman zapjevati i zaplesati. Na Broadwayu.
Share on facebook
Share on twitter

Najskuplja kazališna produkcija ikad, mjuzikl Spider-Man: Turn Off The Dark, nakon višegodišnjih porođajno-financijskih muka ipak će dočekati svoju premijeru i to 21. prosinca na brodvejskoj sceni Foxwoods, dok pretpremijerne izvedbe kreću već 14 . studenog.

Raspjevanog Petra Parkera (koji u mjuziklu ima i vlastiti band), utjelovit će slabo poznati Reeve Carney, njegovu Mary Jane za Tony nominirana Jennifer Damiano (a ne kako je posljednjih par godina najavljivano - Evan Rachel Wood), dok je nakon odustajanja Alana Cumminga uloga Green Goblina dopala brodvejskog veterana Patricka Pagea. Daleko 'zvjezdanija' je autorska ekipa predstave, pa tako libreto potpisuju  Glen Berger i Julie Taymor, a potonja ga i režira na glazbu čiji su autori Bono i The Edge

skica scenografije za OscorpLabs

Projekt se pripremati počeo još 2006. ; prve službene potvrde pojavile su se 2007. , da bi potom ambiciozni planovi redateljice Taymor (zbog kojih je u potpunosti preuređeno kazalište u kojem će predstva igrati) počeli gomilati odgode i povećavati budget do neslućenih visina. U međuvremenu je od angažmana odustalo desetak različitih glumaca, a originalni je producent zapao u ozbiljne dugove. Stvar je, barem zasad, spasio koncertni promotor i Bonov intimus Michael Cohl pod čijom je  producentskom palicom proteklog vikenda počela snažna promotivna kampanja projekta.

U super-gledanoj TV emisiji Good Morning America, mjuzikl su promovirali  sama redateljica i dvojac iz U2, otkrivajući po prvi put izgled kostima, scenografske skice i još ponešto...


Good Morning America

Potom je u studiju jednu od skladbi iz mjuzikla po prvi put u javnosti zapjevao i mlađahni Reeve Carney, no rekacije na istu nišu baš najpovoljnije...

Hoće li se na koncu Marvelov prvi izlet u teatar pretvoriti u uspješnicu ili u najveći promašaj u povijesti Broadwaya, ovisit će ponajviše o jučer (13. rujna) započetoj prodaji ulaznica. Naime, samo u posljednjih godinu dana proračun produkcije skočio je sa 52 na 60 milijuna dolara, pa se procjenjuje da će Spider-Manu trebati gotovo 6 godina potpuno rasprodanog gledališta ne bi li producenti bili na - nuli.

Ako se spremate put New Yorka, znajte da se cijene ulaznica za izvedbe tijekom tjedna kreću od  67.50 do 135 dolara, a za one vikendom i do 140.

Prodaju li se prema planu - javit ćemo vam svakako, a za sve ostalo tu je službeni sajt predstave: www.SpiderManOnBroadway.com

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE