Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Dr. Anthony Fauci: ‘Povratak kazališta u normalu tek koncem 2021.’

Dr. Anthony Fauci: ‘Povratak kazališta u normalu tek koncem 2021.’

Vodeći američki imunolog otkrio je svoje prognoze za povratak (američkog) kazališta u normalu. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Dr. Anthony Fauci, prvi čovjek američke borbe protiv korona virusa, razgovaro je u Instagram liveu s glumicom Jennifer Garner  o pandemiji, njezinim posljedicama po svijet izvedbenih umjetnosti i najboljim primjerima dobre prakse. Za nagradu Emmy nominirana glumica pitala ga je kad očekuje da bi se kazališta mogla vratiti modelu funkcioniranja kakav smo imali prije pandemije.

Odgovor dr. Faucija, iako dijelom optimističan, daje naslutiti kako je taj datum udaljen možda i više od godinu dana.

Misim da će nam za to trebati kombinacija cjepiva koje bi tad bilo u uporabi oko godinu dana i dobrih javnozdravstvenih mjera.", rekao je

Mislim da će to biti koncem 2021., možda čak i polovicom 2021.”, rekao je, “Ukoliko dobijemo cjepivo koje je 85 do 90% djelotvorno, a to se mislim neće dogoditi, ja bih pristao na 70% djelotvornosti. I ako gotovo svi budu cjepljeni, imat ćemo razinu imuniteta u generalnoj populaciji koja će nam dozvoljavati da idemu u kazalište bez maski i da se osjećamo ugodno bez izlaganja riziku.

Broadway je trenutno zatvoren barem do siječnja, bez jasno određenog datuma ponovnog otvaranja. Istovremeno, organizacija Broadway League okupila je cijeli niz radnih skupina koje pripremaju različite mjere i akcije koje upravljaju sadašnjim stanjem i eventualnim ponovnim otvaranjem kazališta. Jedini broadwayski mjuzikl koji je najavio povratak na scenu ove godine je Diana, ali također bez publike. Predstava će, naime, biti snimljena i potom objavljena na Netflixu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI