Naslovnica > VIJESTI > INFO > Tko neće dobiti Tonyja?

Tko neće dobiti Tonyja?

Scarlett Johanson, Christopher Walken, Kelsey Grammer... ne moraju pripremati pobjedničke govore, proriče New York Post četiri dana prije dodjele nagrada.
Share on facebook
Share on twitter

Svečana dodjela nagrada Tony, zakazana za 13. lipanj, i ove je godine natjerala medije da ulašte svoje kristalne kugle. Predviđaju se pobjednici, ali ne nužno i isključivo oni: Michael Riedel iz New York Posta donio je listu 'sigurnih' gubitnika ovogodišnjih Tonyja u glumačkim kategorijama. Uprkos sjajnim izvedbama, zbog iznimne konkurencije u njihovoj kategoriji ili ovogodišnje 'političke' klime pri izboru, nagradu neće dobiti (makar su je, po Riedelu, debelo zaslužili):


Kelsey Grammer (za najboljeg glumca u mjuziklu) - uprkos sjajnoj ulozi u revivalu 'La Cage aux Folles'.


Christopher Walken (za najboljeg glumca u drami) - za ulogu jednorukog ubojice u 'A Behanding In Spokane', iako je, tvrdi Riedel, drugorazredni komad podigao u prvorazrednu zabavu.


Angela Lansbury (za najbolju sporednu ulogu u mjuziklu) - uglavnom zato što bi živoj legendi Broadwaya to bio već 6 Tony, a petog je osvojila prošle godine.


Linda Lavin (za najbolju glumicu u drami) - iako u 'Collected Stories' briljira toliko da njena partnerica, Sarah Paulson, 'ponekad može samo stajati kraj nje i, poput publike, uživati u pogledu na staru profesionalku'.

I na kraju, peta u popisu sigurnih gubitnika je Scarlett Johansson, iako je Broadway nije pojeo kao neke druge hollywoodske mladice kad su se popele na njega. Uloga u 'A View From The Bridge' pokazala je da se Scarlett može ravnopravno nositi s iskusnim kazališnim facama poput Lieva Scheibera i Jessice Hecht.

Koliko je New York Post bio u pravu, saznat ćemo već u nedjelju.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI