Naslovnica > VIJESTI > INFO > Vodimo vas na ‘Njarabum’

Vodimo vas na ‘Njarabum’

Imamo 2x2 ulaznice za prvu predstavu u cjelosti nastalu na sceni Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, točnije za njezinu izvedbu 28. ožujka. O čemu se radi saznat ćete ako kliknete...
Share on facebook
Share on twitter

Predstava je bazirana na dramskim i pjesničkim predlošcima Radovana Ivšića kao svojevrsni hommage nedavno preminulom piscu, a u fokusu joj je dvoje ljubavnika koje tumače Leona Paraminski i Marko Makovičić.

Ona – glavni ženski lik – pokušava promijeniti realnost u kojoj već samo postojanje hrane predstavlja prijeteću opasnost, sveprisutnu neman koja ju je spremna progutati onog trenutka kad sebi dopusti poželjeti jesti. Granica između stvarnosti i njenog unutrašnjeg svijeta postaje sve tanja, u njenoj se svijesti miješaju sjećanja, želje i traume, pokušaji razrješavanja nekih davnih odnosa, kao i propitivanje onih mogućih, koji su tek pred njom.

Predstava tematizira njenu dilemu pred donošenjem odluke – prepustiti se daljnjoj (auto)destrukciji ili pak dati priliku stvaranju novog i bavi se propitivanjem uzroka iskrivljenog odnosa prema tijelu i hrani, predstavljajući anoreksiju i bulimiju kao bolest perfekcionizma, pokušaj dosezanja nedostižnih ideala (kako tjelesnih, tako i duhovnih) te ispunjavanja vlastitih, iznimno visokih kriterija...

Mi za izvedbu 28. ožujka imamo 2x2 ulaznice, a mogu biti vaše ako nam do 26. ožujka u 12h na adresu nagradna@teatar.hr javite tko je predstavu režirao?

***

Ulaznice su osvojili: Mario Terman i Sanja Persic

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI