Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > ANTISEZONA 19 – ples u Gorgoni

ANTISEZONA 19 – ples u Gorgoni

ANTISEZONA 19 – ples u Gorgoni novi je cjelogodišnji projekt na suvremenoj plesnoj sceni, koji je kreiralo pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica: Ana Kreitmeyer, Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila i Zrinka Šimičić Mihanović, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.
Share on facebook
Share on twitter

Radi se o novom formatu za susret s aktualnim strujanjima u hrvatskom suvremenom plesu, kroz niz premijernih i repriznih izvedbi, radionica, gostovanja, razgovora kao i popratnih programa u kojima će publika moći susresti umjetnike na nove i neformalne načine.

ANTISEZONA 19 odvija se u 5 blokova po 3 do 4 dana, i to u ožujku, svibnju, rujnu, listopadu i studenom, sve u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Prvi blok je otvaranje projekta i donosi reprizu dvaju predstava nagrađenih Nagradom hrvatskog glumišta  Ms. Fox invited Ms. Cat for tea…. umjetničke skupine Kik Melone i Tamo vani i ovdje unutra, Sonje Pregrad i Ane Kreitmeyer, kao i predstavu cruel, cruel nature Zrinke Šimičić Mihanović te kratki rad Lemia IMRC plesnog kolektiva.

Kao dodani program donosimo inovativni format Bliski susreti plesne vrste, u kojemu će publika upoznati umjetnice kroz neformalne i duhovite improvizacijske dijaloge.

Drugi blok donosi premijeru skupine Kik Melone Ms. Fox i Ms. Cat predstavljaju patafizički laboratorij svega i ostaloga, treći blok premijeru Dupla pozivnica IMRC plesnog kolektiva, zatim slijedi festival Improspekcije i na kraju godine premijera Podivljalo Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad.  Tijekom cijele ANTISEZONE 19 u programu su radovi u nastajanju Što nastaje? Zrinke Šimičić Mihanović i istraživanje Koliko smo spremni…? IMRC plesnog kolektiva.

Kako bi se publika osjetila dio ovog programa i ključnim dijelom plesne zajednice, uz predstave odvijati će se moderirani razgovori i popratni sadržaji pod nazivom Hangover sesije kroz koje će se publika moći upoznati s metodama koje su oblikovale predstave.

Važno je naglasiti da je ovo suradnički projekt samo-organizacije i samo-kuriranja koji ove autorice pokreću nakon niza godina samostalnog i zajedničkog umjetničkog, organizacijskog i aktivističkog djelovanja pa je ANTISEZONA 19 zamišljena je kao mjesto stvaranja novog kontekstualnog i produkcijskog okvira na plesnoj sceni te kontinuiteta susreta različitih plesnih poetika, izvedbenih inicijativa, umjetnika  i publike.

Program je ostvaren kroz umjetničke organizacije i inicijative Četveroruka, Kik Melone, IMRC plesni kolektiv, Multimedijalna koliba, Improspekcije, financiran je sredstvima Grada Zagreba, Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova. Odvija se u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Program:

1. BLOK 27.-30. ožujka 2019.
predstave:
27. 3. Ms Fox Invited Ms Cat For Tea and a Chit-Chat One Late, Late Afternoon Last Summer, Kik Melone
29. 3. Tamo vani i ovdje unutra, Ana Kreitmeyer i Četveroruka
30. 3. LEMIA, IMRC plesni kolektiv / cruel, cruel nature, Multimedijalna koliba
eksperimentalni izvedbeni format:
Bliski susreti plesne vrste
umjetničko istraživanje:
Koliko smo spremni…?, IMRC plesni kolektiv
radna sesija:
Što nastaje? Zrinka Šimičić Mihanović, Multimedijalna koliba

2. BLOK 17.-19. svibnja 2019.
premijere:
Ms. Fox i Ms. Cat predstavljaju patafizički laboratorij svega i ostalog,  Kik Melone
Što nastaje?, Multimedijalna koliba
eksperimentalni format:
Hangover sesija

3. BLOK 26.-28. rujna 2019.
premijera:
Dupla pozivnica, IMRC plesni kolektiv
izvedba:
Što nastaje?, Multimedijalna koliba
eksperimentalni format:
Hangover sesija

4. BLOK 23.-26. listopada 2019.
Improspekcije 2019, međunarodni festival improvizacije, Multimedijalna koliba

5. BLOK 21.-23. studenog 2019.
premijera:
Podivljalo, Ana Kreitmeyer i Četveroruka
izvedba:
Što nastaje?, Multimedijalna koliba
popratni program:
radionica/koncert / Hangover sesija

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE