Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Preminula je Maja Žarković

Preminula je Maja Žarković

Članica Kazallišnog vijeća HNK uZagrebu, bivša ravanteljica splitske Opere, menadžerica u kulturi i violinistica, kako javlja Slobodna Dalmacija, preminula je u 55. godini.

Kako piše Slobodna Dalmacija:

"Maja Žarković, diplomirana violinistica, prihvatila se vođenja splitskog opernog ansabla u mandatu Milana Štrljića, a na tom je mjestu nasljedila maestra Ivana Repušića.

Ostavila je teatar i Split prije deset godina, u prilično turbulentnom vremenu izbora za novog intendanta. I sama se, među deset kandidata bila prijavila za to mjesto, a nakon izbora Duška Mucala posvetila se radu u svojoj glazbenoj agenciji.

Radila je kao menadžerica za klasične i jazz glazbenike.

Bavila se organizacijom koncerata i zastupanjem umjetnika, odnosno glazbom u svim njenim oblicima: izvođenjem, organizacijom koncerata i umjetničkim osmišljavanjem festivala, edukacijom pojedinaca i savjetovanjem te pripremama izvođača za nastupe.

Poznati su joj "klijenti" bili Matija Dedić, operna pjevačica Renata Pokupić, jazz glazbenica Tamara Obrovac, a na Hrvatskom radiju je vodila emisiju o glazbi i kulturi "Subotnji capriccio“."

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE