Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Potpisan Ugovor o suradnji nacionalnih kazališta

Potpisan Ugovor o suradnji nacionalnih kazališta

U Ministarstvu kulture u ponedjeljak je potpisan Ugovor o međusobnoj suradnji nacionalnih kazališta iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka radi racionalnijeg korištenja sredstava i postizanja većih umjetničkih dometa u hrvatskim kazalištima.
Share on facebook
Share on twitter

Uz ministra kulture Božu Biškupića ugovor su potpisali v.d. intendantica HNK u Zagrebu Jasna Jakovljević, intendantica HNK I. pl. Zajc u Rijeci Mani Gotovac, intendant HNK Split Milan Štrljić i intendant osječkog HNK Željko Čagalj.

Prema Ugovoru nacionalna kazališta su izmijenila popis fundusa dekora i kostima kako bi se u planiranju repertoara mogla u cijelosti ili djelomično koristiti fundusom drugih kazališta.

Preuzela su i trajnu obvezu međusobne izmjene informacija i dogovaranja u kreiranju repertoara za sljedeću kazališnu sezonu kao ne bi došlo do ponavljanja i izvođenja istih naslova u više kazališta.

Dosada su bila dva pokušaja potpisivanja ovakvog Ugovora 1997. i 1998. istaknuto je danas u Ministarstvu kulture.

Ministar Biškupić je rekao da su potpisnici Ugovora suglasni da je uspostavljanje poslovne suradnje između četiri nacionalna kazališta društveno opravdano, dodavši da će pomoći efikasnijem korištenju financijskih sredstava za umjetničke programe. To će dovesti do postizanja visoke umjetničko-estetske razine izvedbe programa s najboljim hrvatskim kazališnim umjetnicima. Ministarstvo kulture podržava Ugovor i pratit će njegovu realizaciju, istaknuo je Biškupić

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE