Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Nakon što je Ljuština izvrijeđao jednog od njih, predstavnici zaposlenika napustili sjednicu Kazališnog vijeća HNK Zagreb

Nakon što je Ljuština izvrijeđao jednog od njih, predstavnici zaposlenika napustili sjednicu Kazališnog vijeća HNK Zagreb

Sjednica Kazališnog vijeća HNK u Zagrebu, posve očekivano, pretvorila se u potpunu farsu.
Share on facebook
Share on twitter

Iako je bilo najavljeno da će se nova sjednica Kazališnog vijeća HNK u Zagrebu održati sedam radnih dana nakon prošle, održane 14. prosinca, zbila se tek danas.

No, na njoj se zapravo nije raspravljalo u krizi u toj kazališnoj kući, a do koje je došlo zbog načina upravljanja epidemiološkim mjerama, slijedom čega je Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi podigao kaznenu prijavu protiv intendantice, a DORH potvrdio početak istražnih radnji.

Umjesto toga, predsjednik Kazališnog vijeća, Duško Ljuština važnijim je smatrao usvajanje financijskog plana kuće za tekuću godinu, kao i žurno usvajanje Pravilnika o prijaviteljima nepravilnosti koji je trebao biti donesen još prije godinu dana, a nije pa je intendantica prijavljena Državnom inspektoratu.

Tek potom na red je trebala doći rasprava o covid-19 krizi u kazalištu, no do nje nije došlo jer je Ljuština izvrijeđao predstavnika zaposlenika, Damira Kovača, nakon čega su i on i dvije predstavnice umjetnika napustili sjednicu.

Podsjetimo, Ljuština je i službeno bio koronom prvozaražena osoba u HNK Zagreb, što je i sam potvrdio Jutarnjem listu. No, o pozitivnom testu nije obavijestio članove Kazališnog vijeća čijom je sjednicom predsjedao samo dan ranije.  Tome usprkos, upravo su Ljuštini osnivači kazališta, Ministarstvo kulture i Grad Zagreb povjerili vođenje istrage o adekvatnosti provođenja epidemioloških mjera u zagrebačkom HNK.

Osnivači su se istovremenu oglušili i o zahtjev dvije trećine zaposlenika za žurnim razrješenjem intendantice, izuzmemo li jučerašnju izjavu ministrice kulture i medija da takav zahtjev nije primjeren.

Kako će u tim i takvim okolnostima zagrebački HNK uopće moći nastaviti funkcionirati, te što će biti idući potezi zaposlenika, zasad je nepoznanica.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE