Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Duško Ljuština je upravo priznao da je zaražen vodio sjednicu Kazališnog vijeća: kontakti nisu bili obaviješteni ni upućeni u samoizolaciju

Duško Ljuština je upravo priznao da je zaražen vodio sjednicu Kazališnog vijeća: kontakti nisu bili obaviješteni ni upućeni u samoizolaciju

Predsjednik kazališnog vijeća HNK u Zagrebu svakim novim medijski istupom sve više otkriva razmjere katrastrofalnog upravljanja pandemijom u toj središnjoj nacionalnoj kazališnoj kući.
Share on facebook
Share on twitter

"Napravio sam glupost kad sam u ponedjeljak 14. prosinca u emisiji 'Izvan okvira' izjavio da sam nakon saznanja da sam zaražen s covid-19 sjeo na vlak i otišao u Liku, kako bih se izolirao na 20 dana. Iskreno mi je žao zbog vlastite nesmotrenosti jer se radi o običnom lapsusu!", izjavio je današnjem Jutarnjem listu Duško Ljuština, predsjednik Kazališnog vijeća HNK u Zagrebu.

"...Naime, istina je da sam 27. listopada, kada sam dobio pozitivan rezultat testa na covid-19, odlučio otići u samoizolaciju u Liku i tamo sam otputovao automobilom, što je lako provjerljivo na ENC-u, elektroničkoj naplati cestarine, a ne vlakom kako sam nehotice izjavio.", pojasnio je Ljuština dodatno svoj medijski istup na N1 televiziji, a tijekom kojeg je pokušavao opravdati javnozdrastveni skandal u HNK Zagreb.

No, samo dan prije no što je otputovao u Liku, 26. listopada, Ljuština je vodio 110. sjednicu Kazališnog vijeća HNK Zagreb. Sjednici su bili nazočni svi članovi vijeća osim Srećka Šestana koji se u nju uključio telefonom iz Splita, te dodatno intendantica Vrgoč, ravnatelji Drame, Opere i Baleta, šefica računovodstva i zapisničarka.

Na samom početku sjednice koja se održavala u prostoriji u kojoj su bili otvoreni svi prozori, Ljuština je prisutne obavijestio da će zbog epidemiološkog opreza sjednica trajati samo 15 minuta, kako bi bili sigurni da se na njoj nitko ne može zaraziti. Sjedinca je doista i završila u 16:15, a Ljuština je već sutrdan saznao da je pozitivan.

No, usprkos njegovoj izjavi za N1 je da je kao odgovoran čovjek odmah obavijestio sve svoje kontakte, ni on osobno ni intendantica niti epidemiolozi nisu obavijestili sve koji su bili nazočni spornoj sjednici ili barem nisu obavijestili tri člana vijeća iz redova zaposlenika i umjetnika koji su nam to i posvjedočili.

Pitanje je stoga je li Ljuština ikoga obavijestio da je dan prije pozitivnog testa vodio sjednicu Kazališnog vijeća? Je li to zatajio epidemiolozima? Je li dobio uputu da sam obavijesti sve kontakte ili samo intendanticu? Je li intendantica znala da je Ljuština pozitivan? Ako jest, zašto o tome nije obavijestila ostale nazočne na sjednici Kazališnog vijeća?

I konačno, a iznimno važno, kad je Duško Ljuština bio na testiranju na COVID-19 i zašto?

Je li već 26. listopada, u trenutku dok je vodio sjednicu sumnjao da je pozitivan?

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE