Naslovnica > VIJESTI > Marina Vujčić nova ravnateljica splitske Drame?

Marina Vujčić nova ravnateljica splitske Drame?

Književnica i književna urednica jedina se javila na natječaj raspisan nakon što je dotadašnja ravnateljica Jelena Bosančić dala ostavku iz osobnih razloga.
Share on facebook
Share on twitter

Književnica i urednica Marina Vujčić kandidatkinja je za novu ravnateljicu Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.
Ona se, naime, jedina prijavila na natječaj koji je raspisan prošlog mjeseca, a nakon što je Jelena Bosančić dala ostavku.

Intendant Srećko Šestan s njom je obavio razgovor i predložio Kazališnom vijeću njezino imenovanje, a vijeće će o tome raspravljati na sjednici zakazanoj za 27. studenoga.

Ukoliko bude potvrđena, stupit će na dužnost 1. prosinca, no budući je repertoar za ovu sezonu definiran, bavit će prije svega njegovom prilagodbom pandemijskim okolnostima i planiranju iduće sezone.

Marina Vujčić, djevojačkog prezimena Ciciliani, rođena je 1966. u Trogiru. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je kroatistiku, 25 godina je radila kao profesorica, a potom kao urednica u nakladničkoj kući Hena com. Izdala je ekološku dječju bajku u stihovima Bijeg uz brijeg, za djecu je pisala i u raznim dječjim časopisima, autorica je scenarija za nagrađivani animirani film Kućica u krošnji u režiji Darka Kreča, a pisala je i tekstove za skladbe raznih izvođača.

Objavila je romane Tuđi život, A onda je Božo krenuo ispočetka, Mogla sam to biti ja, Susjed, Otpusno pismo (u koautorstvu s Ivicom Ivaniševićem), Pitanje anatomije i Pedeset cigareta za Elenu, kao i knjigu drama Umri ženski.

Osvojila je dvije nagrade Marin Držić za nove drame.

Jedanaest godina sudjelovala je u radu kazališta Ulysses: bavila se odnosima s javnošću i marketingom, uređivala kazališna izdanja, zbornike i monografije, pisala programe za Ministarstvo kulture i radila s glumcima kao jezična savjetnica.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI