Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Zbog koronavirusa do daljnjega prekinut program HNK u Splitu

Zbog koronavirusa do daljnjega prekinut program HNK u Splitu

Zbog koronavirusa koji ušao u orkestar splitskog Hrvatskog narodnog kazališta do daljnjega se prekida cjelokupni program te kazališne kuće.
Share on facebook
Share on twitter

Intendant Srećko Šestan je Hini rekao da je odgođena i konferencija za medije koja je trebala biti održana danas u 11 sati, na kojoj se mislilo najaviti sutrašnji koncert za Dušni dan.

"Zbog izmijenjene epidemiološke situacije bili smo primorani to napraviti. Da mi kihne miš ja prekidam kazališni program", rekao je Šestan i dodao:

"Napravili smo sve preventivne mjere u smislu zaštite zdravlja umjetnika, tehnike, popratnog osoblja, a pogotovo publike. O ponovnom otvaranju kazališta javnost će biti obaviještena na vrijeme, ali ne prije nego članovi orkestra ozdrave".

Podsjetimo, HNK u Splitu bilo je prvo javo kazalište u Hrvatskoj u čijim je ansamblima zabilježen slučaj zaraze novim koronavirusom, a potom je zbog obljenja jednog od članova ansambla Gavella na gostovanju u Splitu prekinut i festival Marulićevi dani.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI