Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > ‘Mačke’ rasprodane u dva tjedna, dodana nova izvedba

‘Mačke’ rasprodane u dva tjedna, dodana nova izvedba

Kao što je bilo i za očekivati, mjuzikl 'Cats' je rasprodan. Ulaznice za prvu zagrebačku izvedbu gostovanja s West Enda planule su za samo 14 dana.
Share on facebook
Share on twitter

Obzirom da je interes zaista velik, organizatori su u dogovoru s produkcijskom kućom The Really Useful Theatre u vlasništvu A. L Webbera dogovorili još jedan termin 23.ožujka, također u Areni Zagreb.

Ulaznice su u prodaji od danas, cijene ulaznica podjeljene su u nekoliko kategorija, a ukupan kapacitet je 4000 sjedala:

TRIBINA GORE B: 189 kn I 259 kn
TRIBINA DOLJE B: 329 kn i 399 kn
PARTER: 499 kn

Podsjetimo, Mačke su premijerno izvedene 1981. na londonskom West Endu, a godinu dana kasnije i na Broadwayu. Glazbu je skladao Andrew Lloyd Webber, režirao je Trevor Nunn, a koreografirala Gillian Lynne.

'Mjuzikl koji je od početka bio osuđen na propast', kako kaže Webber, nastao je prema zbirci pjesama T.S. Eliota, Old Possum's Book of Practical Cats, a ujedno je prvi pravi spektakl glazbenog kazališta, a njegov je impresivni uspjeh tim nevjerojatniji uzmete li u obzir da priče, kao ni dijaloga, u njemu gotovo da i nema. No, zato obiluje songovima i najrazličitijim plesnim točkama, ima možda najodaniju bazu fanova u kazališnom svijetu, te je bio jedan od prvih visokokomercijalnih interaktivnih naslova.

Cats je osvojio mnoge nagrade, između ostalih Tony i Laurence Olivier nagradu za najbolji mjuzikl. Postavljan je diljem svijeta i preveden na više od dvadeset jezika, a Webber je za najpoznatiju skladbu iz predstave 'zaradio' i Ivor Novelo nagradu.

Zadnju londonsku izvedbu prve produkcije Cats su imale na svoj dvadeset i prvi rođendan, 11.5.2002. Na West Endu su držale rekord najdugovječnijeg mjuzikla sve do 2006. kad su ih 'prešišali' Les Miserables, a skoro u isto vrijeme izgubile su i status najdugovječnijeg mjuzikla na Broadwayu. Nadamašio ih je, naime, Fantom u operi.

Jedna od glumica iz brodvejske postave, Marlene Daniell, u mjuziklu je igrala svih osamnaest godina koliko se zadržao na Velikom bijelom putu, dok je pak originalna londonska Grizabella trebala biti Judi Dench, ali je na jednoj od proba ozlijedila Ahilovu tetivu pa ju je zamjenila Elaine Paige, koja se proslavila upravo izvedbom songa Grizabella the Glamour Cat.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI