Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Zna li Grad Split što je ulična umjetnost?

Zna li Grad Split što je ulična umjetnost?

Na 31. sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, koja će se održati u srijedu 29. siječnja 2020. godine, gradski/e vijećnici/e odlučivat će o Prijedlogu odluke o uličnim zabavljačima na javnim površinama grada Splita.

Preko 30 cirkuskih i organizacija uli;ne umjetnosti, te pojedinaca iz Hrvatske, Slovenije i Srbije potpisalo je zahtjev za povlačenje sporne točke, vraćanje Odluke na doradu i uključivanje renomiranih cirkuskih i uličnih umjetnika s iskustvom rada u sektoru.

Kako navode: "Smatramo da će ovako napisana Odluka o uličnim zabavljačima otjerati hrvatske i međunarodne ulične umjetnike s ulica grada Splita zato što je odluka napisana bez razumijevanja prema karakteristikama ulične umjetnosti i načinu na koji se ona događa u javnom prostoru te prema stilu života i rada uličnih umjetnika."

Spornim smatraju vremenska ograničenja, koncept audicije za dobivanje dozvole za ulične nastupe, korištenje potpuno pogrešne terminologije koja uređuje što jest, a što nije ulična umjetnost, izmještanje iste iz centra grada i još mnogo toga... njihovu peticiju kao i prijedlog sporne odluke prenosimo u cijelosti.

***

Ulicni umjetnici - zahtjev - mediji

 

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE