Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Političko kazalište – Kuda ide Zagreb

Političko kazalište – Kuda ide Zagreb

Novi projekt pod nazivom 'Političko kazalište' koji kreće po prvi puta u listopadu ove godine s predviđenom dinamikom od jedan puta mjesečno.

"Namjera nam je organizirati političke diskusije otvorene za javnost i kroz njih predstavljati stavove o ključnim političkim pitanjima novijih hrvatskih stranaka i nezavisnih zastupnika od centra do ljevice", kažu autori projekta Marina Pavković i Marko Torjanac, dok je producent programa Kazalište Planet Art.

'Kuda ide Zagreb?' – naziv je prvog izdanja 'Političkog kazališta' koje će se održati u Kazalištu Mala scena u ponedjeljak, 21. listopada u 20h. Ulaz je otvoren za javnost, a događaj će moderirati zajedno Marko Torjanac i Marina Pavković.

Marina Pavković je ekonomistica i doktorica arhitekture sa stručnim i znanstvenim interesom vezanim uz prostorni razvoj. U ovom trenutku nije stranački aktivna, a prethodno je bila članica stranke Start. Marko Torjanac je glumac, redatelj i producent. Nezavisni je zastupnik u Skupštini grada Zagreba, a vijećnički je mandat osvojio kao nezavisni kandidat na Listi Sandre Švaljek.Prva odabrana tema se odnosi na stanje i upravljanje gradom Zagrebom s posebnim naglaskom na događanja vezana uz donošenje izmjena i dopuna ID GUP-a grada Zagreba, te uz njih vezanog kontroverznog projekta zvanog 'Zagrebački Manhattan'. S obzirom na izraziti manjak transparentnosti, iskazan kroz tajno potpisivanje Memoranduma o suradnji s arapskim investitorom, ova je tema nadišla značaj lokalne razine te je podigla na noge svekoliku javnost i na zajedničkoj platformi otpora ujedinila građane, stručnu javnost, civilno društvo i oporbu.

Pod sloganom 'Nove snage - Nova rješenja' sudjelovat će stranke i nezavisni zastupnici koji su se u političkom prostoru pojavili tijekom zadnjih par godina i koji ne sudjeluju u obnašanju vlasti, već djeluju kao opozicija u Saboru ili na lokalnim razinama ili su se pokazali kao nova politička snaga. To su političke stranke: Demokrati, GLAS, Nezavisna lista Zagreb, Nova ljevica, Nova politika, OraH, Pametno, Radnička fronta, Start, Za Grad, Zagreb je naš, te nezavisni vijećnici Bojan Glavašević, Tihomir Milovac i Renato Petek.

Predviđeno je da sudionici dadu svoj osvrt i mišljenje (u trajanju do pet minuta) u kojima će iznijeti svoj pogled na problem i način rješenja problema iz pozicije načina upravljanja gradom Zagrebom i procesima donošenja odluka, s posebnim naglaskom na konkretnu problematiku predloženih Izmjena i dopuna GUP-a grada Zagreba.

Glavni cilj „Političkog kazališta“ je kreiranje i organiziranje zajedničke platforme „od centra do ljevice – od ljevice do centra“ s koje se progovara i raspravlja o temama od društvenog značaja kroz tematske rasprave po pojedinoj relevantnoj temi. Cilj pojedinačnih diskusija je analizirati, bistriti i nalaziti zajedničke pozicije u ključnim temama za budućnost Hrvatske i tako građanima ukazati na nove snage lijevog centra koje donose nova i kvalitetna rješenja.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE