Naslovnica > BESPLATNI SADRŽAJ > Nove generacije: dokufikcija

Nove generacije: dokufikcija

Nakon tri razgovora u parku ispred Bookse, zbog otežanih epidemioloških okolnosti sljedeći u nizu razgovora u organizaciji SPID-a, ovoga puta na temu dokufikcije, održat će se na platformi Zoom u petak 6. studenog s početkom u 18 sati!

Najavu prenosimo u cijelosti.

***

Još otkad je Orson Welles navodno izazvao pomutnju svojom radijskom adaptacijom Rata svjetova H.G. Wellsa, navodeći dio slušateljstva da pomisle kako je došlo do invazije izvanzemaljaca, postupci miješanja dokumentarnog i fikcionalnog ne prestaju privlačiti filmske (i ne samo filmske!) autor_ic_e. Welles je svoje slušatelje “zbunio” miješanjem književnog materijala i prekidima vijesti u koje je ubacio lažne podatke, a o tome kako u današnje vrijeme, kada se i stvarnost ponekad doima kao loše napisana fikcija, različiti umjetnički mediji istražuju i zamućuju rubove stvarnog i izmišljenog, razgovarat ćemo na posljednjoj tribini iz ciklusa Nove generacije.

U razgovoru sudjeluju članice SPID-a, dramaturginja i antropologinja Nikolina Rafaj, dramaturginja, scenaristica i dramska spisateljica Ivana Vuković, te Đuro Gavran, multimedijalni umjetnik i dokumentarist, uz moderiranje dramaturginje Nine Gojić.

Link ćemo objaviti na SPID-ovom webu i Facebook eventu.

Ciklus Nove generacije nastao je u organizaciji strukovne udruge SPID - Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i književnog kluba Booksa, a posvećen je temama koje publici približavaju specifičnosti pisanja za izvedbeno i audiovizualno polje. Na razgovorima se ujedno predstavljaju mlađi članovi i članice SPID-a na početku svojih profesionalnih puteva, a dosad se razgovaralo na teme queer dramskog pisma, pisanja za videoigre i pisanja za TV serije.

 

Rad strukovne udruge SPID podržava Hrvatski audiovizualni centar.

Odgovori

POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE