Naslovnica > VIJESTI > Tribina Dvostruki život dramaturga

Tribina Dvostruki život dramaturga

Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i književni klub Booksa nastavljaju suradnju na novom ciklusu tribina “Zanimanje:dramaturg”.
Share on facebook
Share on twitter

"Prošle godine organizirali smo ciklus “Nove generacije” na kojemu smo predstavljali svoje mlađe članstvo u dijalogu s iskusnijim kolegama, a bavili smo se temama pisanja za izvedbene i audiovizualne umjetnosti. Ove godine tribine pod zajedničkim imenom “Zanimanje: dramaturg” posvećujemo temama specifičnih oblika i uvjeta rada u polju dramaturgije, njihovim nevidljivim aspektima te položajem takvog rada u odnosu na kulturne i obrazovne institucije.", navode iz SPID-a.

Prva tema koju predstavljaju jest dvostruki život dramaturga. Razgovarat će članicama koje, osim dramaturške prakse, rade i druge poslove koje su dramaturgiji dovoljno blizu da se njihove kompetencije mogu prenositi i na druga polja. Razloge zbog kojih dramaturzi_ginje ponekad rade u nekoliko različitih polja istovremeno ponekad treba tražiti u afinitetima, ponekad u činjenici egzistencijalne nužnosti, a ponekad negdje sasvim treće.

O svemu tome, i mnogim drugim oblicima mnogostrukih života koji su u kulturnom prekarijatu češće pravilo nego iznimka, razgovarat će s dramaturginjom i prevoditeljicom Jelenom Kovačić, dramaturginjom i producenticom Dianom Meheik, te dramaturginjom i copywritericom Ronom Žulj. Tribinu moderira mladi dramaturg i pisac predstavljen na prethodnom ciklusu tribina, Espi Tomičić, a održat će se 2. travnja u 18 sati s prijenosom na Facebook stranici književnog kluba Booksa.

Ovim ciklusom Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela najavljuje objavu strukovnog priručnika za definiranje radnih i autorskih prava te određivanje pravednih naknada za rad u polju filma, televizije, radija, izvedbenih umjetnosti i videoigara, kojime kao strukovna udruga želimo doprinijeti vidljivosti našeg članstva i našeg polja rada, ali i otvoriti dijalog s ostalim radnicima u kulturi u nadi da ćemo zajednički izboriti bolje uvjete za rad i adekvatnije budžete za kulturu na razini države.

Ciklus razgovora "Zanimanje: dramaturg" financijski podržava Ministarstvo kulture i medija RH.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI