Naslovnica > VIJESTI > Kazališno vijeće HNK Split imenovalo ravnatelje

Kazališno vijeće HNK Split imenovalo ravnatelje

Na sjednici Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Split održanoj 19. rujna, Vijeće je, na prijedlog intendanta Srećka Šestana, jednoglasno imenovalo kandidate predložene za mjesta poslovnog ravnatelja i umjetničkih voditelja dramskog, opernog i baletnog program kao i vršitelja dužnosti upravitelja Tehnike.
Share on facebook
Share on twitter

Natječaj je 16. kolovoza 2019. godine raspisao intendant Srećko Šestan. Za umjetničke voditelje tražilo se i da su istaknuti umjetnički stvaraoci. Na natječaj otvoren do 2. rujna prijavilo se ukupno sedamnaest kandidata. Devet kandidata koji su ispunjavali formalne uvjete pozvani su na usmene razgovore te kojima su svi pristupili.

Za poziciju ravnatelja/ravnateljice Drame jedina je prijava bila ona Jelene Bosančić, glumice i redateljice izuzetnog iskustva u području kazališne umjetnosti. Dirigent i violinist Jure Bučević izabran je za ravnatelja Opere između šest kandidata, od kojih troje nisu ispunili sve uvjete natječaja.

Za poziciju ravnatelja Baleta javila su se dva kandidata, a izabran je Ilir Kerni, nagrađivani plesač i koreograf reprezentativne karijere.

Za položaj poslovnog ravnatelja javilo se troje kandidata, a izabrana je Marica Glavaš, diplomirana ekonomistica uspješne karijere i dugogodišnjeg iskustva na organizacijskim i rukovodećim poslovima.

Natječaj za upravitelja Tehnike je poništen te je dosadašnji v.d. upravitelja Damir Punda, ponovno u svojstvu vršitelja dužnosti, imenovan na vremenski period do jedne godine.

Novi ravnatelji funkcije preuzimaju 1. listopada.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI