Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Sezona 2018/2019: Žar ptica

Sezona 2018/2019: Žar ptica

Kazalište Žar ptica najavljuje tri premijerna naslova.
Share on facebook
Share on twitter

Prenosimo najavu sezone kako je istu oglasilo GK Žar ptica.

***

Dina Vukelić: Ako kažeš, gotov si!
redatelj: Krešimir Dolenčić
premijera: 27. rujna 2019

Želeći iskoristiti kazalište kao medij komunikacije kako bismo djeci, roditeljima i nastavnicima pomogli u detektiranju određenih problema i ponudili adekvatna rješenja, GK Žar ptica odmah na  početku sezone daje svoj doprinos i društveni angažman u borbi protiv vršnjačkog nasilja.  Predstava  Ako kažeš, gotov si! koja govori o gorućoj temi svake generacije djece - kako je biti "meta"u začaranom krugu bullyinga, temelji se na stvarnim primjerima iz našeg svakodnevnog okruženja. Tekst  Dine Vukelić, na scenu postavlja Krešimir Dolenčić. Predstava Ako kažeš, gotov si! dio je sveobuhvatnog projekta GK Žar ptica o borbi protiv vršnjačkog nasilja, koji se radi u suradnji s Poliklinikom za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, nastavit će se i kroz jubilarni 20. međunarodni Naj, naj, naj festival.

 

August Šenoa: Kameni svatovi
redateljica: Frana Marija Vranković
premijera: studeni 2019.

Krajem studenog izlazi druga ovosezonska premijera Kameni svatovi o vječnoj temi ljubavi, iskrene i duboke, koja ne poznaje pojam materijalnog bogatstva. Legendarnu priču jednog od najvećih klasika hrvatske književnosti Augusta Šenoe režira mlada Frana Marija Vranković. Postavljanjem Kamenih svatova obilježavama 180 godina rođenja Augusta Šenoe, najvećeg hrvatskog pisca 19. stoljeća koji je u svojim Povjesticama kroz epsko pjevanje u stihu sačuvao od zaborava mnoga narodna vjerovanja, legende i povijesne podatke.

 

Zoran Pongrašić: Malac komalac
redatelj: Lawrence Kiiru
premijera: ožujak 2020.

Proljeće u Žar ptici donosi i treću najavljenu premijeru Malac komalac, prema popularnoj slikovnici Zorana Pongrašića. Riječ je o jednom sasvim neobičnom komarcu, malcu koji ne zna reći slovo "r". Osim što nije komarac, nego komalac, on ne voli piti krv. Predstava, čiju su radnju autori smjestili u Afriku, još jednom propituje kako biti drugačiji i  ostati svoj, režira Lawrence Kiiru. Premijera se očekuje krajem ožujka 2020.

 

 

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI