Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Poginuo Josip Zovko

Poginuo Josip Zovko

Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Josip Zovko poginuo je u prometnoj nesreći.
Share on facebook
Share on twitter

Josip Zovko Rođen 1970. godine. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a član ansambla Drame HNK Split postao je 1995. godine.

Tijekom karijere ostvario je mnoge zapažene uloge, a dobio je i nagradu Veljko Maričić na međunarodnom Festivalu malih scena za ulogu Malog u predstavi Bijelo po istoimenom tekstu Dubravka Mihanovića, u režiji Ivana Lea Leme, 1998. godine.

Odigrao je i niz televizijskih uloga u serijama 'Naši i vaši', 'Bitange i princeze', a glumio je i u filmovima 'Bella Biondina', 'Vjerujem u anđele', 'Najveća pogreška Alberta Einsteina', 'Trešeta', 'Holding', 'Oprosti za kung fu', 'Ante se vraća kući'.

Širokoj javnosti najpoznatiji je po ulozi u filmu redatelja Ognjena Sviličića 'Da mi je biti morski pas' 1999. godine, što mu je bilo i prvo veliko pojavljivanje pred kamerama. Za ulogu Mate u spomenutom filmu dobio je i Nagradu hrvatskog glumišta.

Preminuo je, potvrdila je policija, u prometnoj nesreći 3. travnja 2019.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI