I studij glume splitske Umjetničke akademije za Milu

Akciji ‘Svi za Milu’ koja je ovih dana ujedinila Hrvatsku priključuju se i mladi glumci, školovani na Kazališnom odsjeku Umjetničke akademije u Splitu.

  

Oni će svakoga dana od utorka do petka, 2 – 6. travnja na sceni A u Zagrebačkoj ulici 3 izvoditi svoje diplomske predstave na koje će ulaz biti slobodan a gledatelji će na licu mjesta imati priliku donirati iznos za liječenje djevojčice Mile Rončević po vlastitom nahođenju i mogućnostima.

U sklopu akcije bit će izvedene predstave: 2. travnja Vodič kroz galaksiju za autostopere (Douglas Adams, izvodi Franjo Đaković i orkestar S-UMAS); 3. travnja Domaši (autorski projekt Ane Marije Veselčić, koprodukcija UMAS-i GKL, izvodi Ana Marija Veselčić); 3. travnja Roko i Cicibela (Miljenko Smoje, izvode Katarina Romac i Ivan Baranović), 5. travnja Profesore dajte dva (autorski projekt Matka Elezovića); 6. travnja Priče iz Vukovara (autorski projekt Pere Eranovića po tekstovima Siniše Glavaševića, koprodukcija UMAS i HNK Split).

Mladi splitski glumci, mnogi od njih već nagrađivani i afirmirani kazališni umjetnici i njihov profesor Milan Štrljić, pročelnik Odjela za kazališne umjetnosti pozivaju sve ljubitelje kazališne umjetnosti i humane ljude da svojim dolaskom iskažu humanost i pripomognu u akciji pomoći obitelji Rončević suočenoj s teškom dijagnozom njihove kćeri Mile kojoj je nužno skupo liječenje u inozemstvu.

Sviđa vam se ovaj tekst?
Pomognite nam da ih objavimo još i ostanemo neovisni o oglašivačima i politici:
pretplatite se na Teatar.hr ili platite članak SMS porukom.