Naslovnica > ARHIVA FELJTONA > Sezona 2018/2019: HNK Split

Sezona 2018/2019: HNK Split

Splitsko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) za novu sezonu priprema devet premijera - pet dramskih te po dvije operne i baletne .
Share on facebook
Share on twitter

Intendant Goran Golovko najavio je da će publika imati priliku vidjeti operu "Trubadur" Giuseppea Verdija, koja se priprema u suradnji s HNK iz Osijeka te "Normu" Vincenza Bellinija u suradnji s kazalištem Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Ljubitelji baleta moći će pogledati "Coppeliu" Lea Delibesa i suvremeni balet Igora Kirova "O jednoj mladosti" na glazbu hrvatskih šlagera i šansona od četrdesetih godina prošlog stoljeća do danas.

Na Velikoj sceni bit će izvedene tri dramske premijere - "Paralelni svjetovi" Mira Gavrana, "Kušnja" Arthura Millera i Moliereov "Umišljeni bolesnik", dok će na Maloj sceni biti praizvedena "Mala Moskva" Tomislava Zajeca u koprodukciji s PlayDramom i "Obitelj" Dennisa Kellyja.

Programom simfonijskih koncerata zaokružuje se nastojanje splitskog HNK da izvedu sve Beethovenove simfonije, pa će se izvesti njegova IV. i VI. simfonija.

"Svi naslovi koje stavljamo na repertoar imaju zajedničku liniju, a to je obitelj. Puno se govori o odnosima u obitelji, na političkoj razini, vjerskoj, ideološkoj i kulturološkoj, međutim velik dio povijesti umjetnosti, dramske literature i glazbeno-scenske literature bavi se obiteljskim odnosima. Mislim da će ovo biti sezona u kojoj ćemo pokušati rasvijetliti sve moguće probleme unutar obiteljskih odnosa koji su inače vrlo kompleksni i u svakoj obitelji potpuno drugačiji", kazao je Golovko.

Nova sezona počinje u listopadu, a uz devet premijernih naslova, tijekom sezone izvest će se i 11 dramskih, pet opernih i četiri baletne reprize.

Prije početka sezone, 15. listopada bit će predstavljena knjiga "Potraga za slikama" Bojane Denegri Bunk o kojoj će govoriti Joško Belamarić, Tonko Maroević, Tonči Šitin i Marin Kuzmić.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE