Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > Skandal u Splitu: Grad dao negativno mišljenje na imenovanje Leme intendantom

Skandal u Splitu: Grad dao negativno mišljenje na imenovanje Leme intendantom

...i to uz prilično bizarno objašnjenje. [DOKUMENTI]
Share on facebook
Share on twitter

Trakavica s natječajem za intendanta HNK Split, dobila je novi, posve nevjerojatan nastavak. Naime, iako je bilo posve izvjesno da će vladajući odbiti mogućnost imenovanja jedinog kandidata na natječaju, Ivana Lea Leme intendantom, objašnjenje kojim opravdavaju takvu odluku prilično je bizarno.

Gradska Stručna služba za društvene djelatnosti, naime, navodi slijedeće:

"Služba za društvene djelatnosti četverogodišnji program rada za Hrvatsko narodno kazalište Split kojeg je predložio g. Ivan Leo Lemo na žalost ne može prihvatiti. Naime, Financijski plan uz plan sanacije duga HNK Split kojeg je pripremio g. Leo Lemo nije zadovoljavajući i nije realno prihvatljiv budući nije detaljno razrađena strategIja sanacije postojećeg duga HNK Split. Primjećujemo kako se u ovom Financijskom planu traži povećanje sredstava Grada Splita, iako je poznato da Grad ponajviše od svih svojih ustanova financira upravo HNK. Isto tako očekuje se povećanje sredstava od Splitskodalmatinske županije i Ministarstva kulture, što također nije prihvatljivo. Međutim, čak i uz ta anticipirana povećanja, sanacija duga prema Financijskom planu ne bi dala zadovoljavajući rezultat u naredne četiri godine."

Važno je istaknuti kako sanacijski plan nije bio jedan od uvjeta natječaja za intendanta, dapače u istom nije spomenut niti jednom jedinom riječju. Nadalje, Služba za društvene djelatnosti kao ni sam Grad nisu dosad nigdje formalno izrazili namjeru da sanacijski plan napravi, iako je HNK Split već godinama najzaduženije hrvatsko kazalište, čiji su dugovi u 2016. godini premašili 5,2 milijuna kuna, a prema nekim procjenama na koncu prošle kalendarske godine dosegli i 7 milijuna.

Zbog svega toga potpuno je nevjerojatno da  Stručna služba za društvene djelatnosti upravo navodno nezadovoljavajući sanacijski plan ističe kao ključni argument za rušenje natječaja na koji je - podsjećamo - pristigla jedna jedina prijava.

O svemu ovome bit će više riječi na idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, 31. siječnja.

https://www.teatar.hr/wp-content/uploads/images/06.-Prijedlog-za-imenovanje-intendanta-Hrvatskog-narodnog-kazalista-Split.pdf

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI