Naslovnica > VIJESTI > Pametno će imenovanje splitskih kazališnih vijeća prijaviti Ministarstvu kulture

Pametno će imenovanje splitskih kazališnih vijeća prijaviti Ministarstvu kulture

Nakon što su na današnjem nastavku sjednice Gradskog vijeća izglasani svi prijedlozi vladajućih za Kazališna vijeća, stranka Pametno najavila je kako će cijeli postupak prijaviti Ministarstvu kulture.
Share on facebook
Share on twitter

Podsjetimo, koalicija HDZ / HGS u kazališna vijeća tri splitska teatra predložila je niz ljudi koji kao ni Anto Đapić ne zadovoljavaju uvjet propisan Zakonom o kazalištima, da se biraju ''iz reda uglednih umjetnika i radnika u kulturi''.

Zbog traženja stranački podobnih kandidata za ta vijeća aktualna sjednica Gradskog vijeća odvojena je u dva dijela od kojih se prvi održao 6. prosinca, a drugi tek - danas.

 

Na koncu prilično osebujne rasprave prijedlozi za imenovanja u sva tri Kazališna vijeća prihvaćeni su većinom glasova uz po tri suzdržana, no tu priči nije kraj. Stranka Pametno najavila je kako će cijeli postupak prijaviti Ministarstvu kulture.

Kako navode u priopćenju:

"Protivimo se politizaciji kulture u svakom obliku. Zato ćemo nezakonita imenovanja u kulturna vijeća, koje su danas na Gradskom vijeću proveli HDZ i HGS, prijaviti nadležom Ministarstvu. Zakon kaže kako se članovi biraju ''iz reda uglednih kulturnih i umjetničkih djelatnika'', a ovdje to nije bio slučaj, u Kazališnom vijeću HNK, GKM, GKL, u Vijeću Muzeja Grada Splita, Prirodoslovnom itd. Pisati prozu i voljeti glazbu nisu kompetencije za biti član Vijeća ustanova u kulturi. #SamoPametno".

Nažalost, čini se da nisu pročitali odgovor koji nam je u gotovo identičnom slučaju imenovanja Anta Đapića u Kazališno vijeće HNK Osijek uputilo Ministarstvo kulture, a koje u cijelosti možee pročitati ovdje.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI