Naslovnica > GLAVNE VIJESTI > U kakvoj su vezi Tracy Letts, CSI i ‘Naše malo misto’?

U kakvoj su vezi Tracy Letts, CSI i ‘Naše malo misto’?

Čini se - idealnoj. Naime, ako je suditi po prvim kritikama, proslavljeni glumac, dobitnik Pulitzera i autor 'Kolovoza u okrugu Osage', opet je napisao hit. [VIDEO]
Share on facebook
Share on twitter

Sastanak Gradskog vijeća jednog američkog 'malog mista', a koji se neočekivano pretvori u nešto nalik hororu, kratki je sadržaj drame Minutes iliti Zapisnik  autora Tracy Lettsa koja je 19. studenoga praizvedena na sceni Steppenwolf u Chicagu.

Domaćoj kazališnoj publici Tracy Letts poznat je kao autor drame Kolovoz u okrugu Osage, dok ga televizijska publika pamti po ulozi korumpiranog senatora iz serije Homeland ilit Domovina. Letts je dva puta bio nominiran za Pultizera, od čega ga je jednom i osvojio,  ponosni je vlasnik dvije nagrade Tony i one Drama Desk, a njegove su drame igrane na 15 jezika.

Ako je suditi prema prvim kritikama, Zapisnik će biti punokrvni hit, među inim i zato jer 'savršeno utjelovljuje duh vremena', 'stanje duha u Trumpovoj eri', 'odnos malog čovjeka prema politci'... pa ne čudi što se već sad najavljuje proljetna selidba produkcije na Broadway.

Zbog neočekivanih zapleta i još neočekivanijih raspleta, predstava je emocionalni rollercoaster za što zasluge osim teksta, imaju redateljica Anni D. Shapiro i 10-člani ansambl predvođen Williamom Petersenom kod nas najpoznatijem po ulozi Gila Grissoma u televizijskom serijalu - CSI.

U Zapisniku Petersen igra gradonačelnika bandićevskog trumpovskog profila, dok su većina zastupnika ili posve neiskusni političari - hobisti ili pak oni ogrezli u politikantstvu i političkim trgovinama. Zvuči poznato? Tu je apolitični alkoholičar uvjeren kako rodnom gradu može vratiti slavu organizacijom borbi u kavezima, potom politički nekorektan vijećnik kojem nije jasno 'zašto bi normalni ljudi' porezom financirali pomoć invalidima i/ili bolesnima. Na sjednicu stiže i debitant na političkoj sceni i u grad nedavno pristigli Mr. Peel, koji je prvu sjednicu saziva propustio zbog smrti majke. Kad zatraži na uvid zapisnik kako bi se uputio u propušteno, ispostavi se da ga je nemoguće naći, odnosno da 'nije spreman za distribuciju', što će Peela nagnati na istragu, a događaje u smjerovima koje najmanje očekujete...

Ako se kojim slučajem spremate put Chicaga, znajte da Zapisnik na sceni Steppenwolf igra do 7. siječnja.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI
PRATITE NAS I NA
INBOX

Ne propustite naš dnevni Newsletter

Sažetak svih vijesti objavljenih prethodnog dana dostavljamo svakog jutra u vaš inbox

NAJČITANIJE
NAJNOVIJE