Naslovnica > VIJESTI > U Maloj sceni 400. izvedba ‘Debele’

U Maloj sceni 400. izvedba ‘Debele’

Ove subote, 7. listopada, u Maloj sceni će se održati jubilarna, 400. izvedba nagrađivane predstave 'Debela'.
Share on facebook
Share on twitter

Glavno lice istoimenog romana Silvije Šesto je Lada, tipična tinejdžerica koju muče suvišni kilogrami, naporni roditelji, škola, prištići te sve ono što je povezano s prvim poljupcem i 'onim stvarima'.

Praizvedba predstave održana je 10. veljače 2008.

Režije, dramaturgije, a i izbora glazbe prihvatila se Snježana Banović kojoj je ovo bila prva u nizu uspješnih suradnji s Malom scenom.

U predstavi su se u proteklih gotovo deset godina izmijenili mnogi glumci, a u prvoj je podjeli Ana Begić za ulogu Lade dobila nagradu ASSITEJA za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu.

Na svečanoj izvedbi u subotu moći ćete u ulozi Lade pogledati Lanu Gojak, a ostale uloge će igrati Anja Matković, Petar Atanasoski i Luka Juričić.

Roman 'Debela' je uvršten na top listu najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade i dobitnik je vrijednih priznanja - nagrade „Ivana Brlić Mažuranić“, a nalazi se i na Časnoj Listi IBBY kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta. Naslov je na popisu lektire za osmi razred.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI