Naslovnica > VIJESTI > Male scena ponovno gostuje u Kini

Male scena ponovno gostuje u Kini

Predstava "Iglica", nastala u suradnji Male scene i Triko Cirkus Teatra 2013. godine, od 18. svibnja do 4. lipnja 2017. predstavit će se kineskoj publici s devet izvedaba u tri grada.
Share on facebook
Share on twitter

Prošlog je svibnja delegacija Republike Hrvatske sudjelovala u Beijingu na Summitu Kina 16+, na kojem su dogovoreni mnogi suradnički projekti.

U travnju ove godine Mala scena odigrala je 20 izvedaba Priče o oblaku u Szhenzhenu i Congqingu, a Iglica će se predstaviti u gradovima – Chang Sha, Jinan i Xi'an.

Ovo gostovanje dio je manifestacije 2017 China-CEEC Cultural Season, a organizator je Quijan Meriton Culture Development Company iz Xi'ana.

Iglica Triko Cirkus Teatra i Male scene od svoje je praizvedbe igrala po cijeloj Hrvatskoj, Europi, a gostovala je i na festivalima u Aziji. U listopadu 2014. godine predstavljala je Hrvatsku na Euro Kids festivalu u SAD-u, Washington DC, gdje je igrana u Kennedy Centru.

U Kini će se Iglica integralno izvoditi na engleskom uz dijelove teksta na kineskom jeziku.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 10 godina, a izvode je Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan i Christian Peter uz tehničko vodstvo Milana Kovačevića. Redatelj predstave je Ivica Šimić, dok je autorica teksta Lana Šarić. Scenografkinja je Dinka Jeričević, kostimografkinja Mirjana Zagorec, skladatelj Igor Karlić, a predstavu je producirala Vitomira Lončar.

ZAŠTIĆENI SADRŽAJ

Zanima vas cijeli tekst?

Teatar.hr financira se isključivo sredstvima svojih čitatelja. Stoga ostatak ovog teksta možete pročitati samo uz pretplatu ili SMS plaćanje. Pretplatiti se možete već za 1 kn dnevno.

Odgovori

Share on facebook
Share on twitter
POVEZANE VIJESTI